Yeni Android Sürümü Wifi otomatik Bağlanıp otomatik Kopma

/ 29 Ekim 2017 / 2.563 / yorumsuz
Yeni Android Sürümü Wifi otomatik Bağlanıp otomatik Kopma

2017 Android Sürümünde Artık Wifi Daha Akıllı

Android O’nun geliştiricilere sunulması ile birlikte yeni işletim sisteminin özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Android Police tarafından keşfedilen bir özellik bir çok kullanıcının işime yarayacak türden. Özellikle şarj problemi yaşayanlar için kullanışlı bir özellik olacağını düşünüyoruz.

WiFi otomatik olarak açılıp kapanacak

Ev, işyeri gibi kapalı mekanlarda sürekli WiFi kullananlar genellikle dışarıya çıktıkları zaman WiFi bağlantısını kapatma ihtiyacı hissederler. Android O ile WiFi açıp kapatma alışkanlığı tarihe karışacak.

Android Police sitesi, Android O beta sürümünde şu anda aktif olmayan bir özellik keşfetti. Android O’da kayıtlı kablosuz ağlara yakın olduğunuz zaman WiFi otomatik olarak açılacak. Kayıtlı ağlara yaklaştığınızı anlayan Android cihazınız, otomatik olarak o ağa bağlanmak için WiFi özelliğini açacak. Kayıtlı ağların kapsamından çıkınca ise otomatik olarak WiFi kapanmış olacak.

Bu özelik şu anda pasif durumda. Fakat bir sonraki beta sürümünde muhtemelen aktif hale gelecek. Otomatik WiFi özelliği, batarya tasarrufu için faydalı bir özellik olacaktır. Ayrıca kota sorunu yaşayan kullanıcılar için de hücresel veri kullanımını azaltacağını için önemli bir yenilik olacak.

Not: Bu özellik bazı cihazlarda şu anda kullanılıyor olabilir. Android O ile bütün cihazlarda kullanılmaya başlayacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz