Kullanmadığım telefondan Önemli Resim verilerini Tamamiyle Silme

/ 29 Ekim 2017 / 1.066 / yorumsuz
Kullanmadığım telefondan Önemli Resim verilerini Tamamiyle Silme

Akıllı Telefondaki Verilerin Hepsi En Güvenilir Şekilde Nasıl Silinir?

Artık günlük hayatta elimizden asla düşürmediğimiz ve çeşitli uygulamalar ile nerede ise anlık olarak her anımızı gerek çektiğimiz videolar gerekse de girdiğimiz verilerle kayıt altına aldığımız akıllı telefonlarda bazen bu verilerin temizlenmesi gerekebiliyor. Özellikle de telefonunu satmak isteyen kişilerin son derece dikkatli bir şekilde cihazlarını temizlemeleri büyük bir önem taşıyor. Peki, akıllı telefondaki verilerin hepsi en güvenilir şekilde nasıl silinir?

Fabrika Ayarlarına Döndürme 

Farklı nedenlere bağlı olarak yapılan akıllı cihazlarda fabrika ayarlarına döndürme işlemlerinde genelde cihazda yer alan verilerin tümü kalıcı şekilde silinmektedir. Özelliklede Apple ve BlackBerry markalı telefonlarda bu işlem verileri kesin bir şekilde temizliyor. Ancak Android işletim sistemini kullanan bazı cihazlarda bu işlem ile silinen verilerin geri getirilebilmesi söz konusu olabiliyor.

Android Verileri Temizleme 

İOS işletim sistemini kullanan cihazlarda cihazın tamamen temizlenmesi için fabrika ayarlarına geri döndürme işleminin yapılması yeterli olurken Android cihazlarda bu işlemin güvenli yapılması için öncesinde küçük bir işlem yapılması gerekiyor. Bunun için fabrika ayarlarına döndürme işlemi yapılmadan hemen önce cihazı şifreleme işleminden geçirmeniz yeterli oluyor.

Bu sayede kötü niyetli kişiler tarafından silinen verilerin kurtarılmasına çalışılması durumunda oluşturulacak olan bu şifreleme koruması sayesinde anlamlı verilerin kurtarılması kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Android cihazlarda şifreleme işlemini yapmak isteyen kişilerin ise ayarlar bölümünden sırasıyla güvenlik ve şifreleme seçeneklerini tıklamaları yeterli oluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz