Android Cihazlarda Hafıza Dolu Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır

/ 29 Ekim 2017 / 5.739 / yorumsuz
Android Cihazlarda Hafıza Dolu Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır

Android Cihazlarda Hafıza Dolu Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonların kullanım oranları her geçen gün yaygınlaşmayı sürdürürken bu cihazlara yüklenen uygulamalar telefonların hafızalarının hızlı bir şekilde dolmasına neden oluyor. Hafıza yönetimi yapılmayan ya da dâhili hafızası küçük olan cihazlarda uygulamaların kendileri ve aldıkları güncellemeler ciddi hafıza dolu sorunlarının ortaya çıkması anlamına geliyor. General Mobile Discovery 4 GB modelinde bu sorun kalıcı olarak çözülebilirken Galaxy Ace başta olmak üzere pek çok cihazda ise bu sorun ancak kısmi olarak çözülebiliyor.

Hafıza Dolu Sorunu Nasıl Çözülür?

Yetersiz hafıza sorunu çözümü için ilk olarak uygulamalarınızı taşıyın. Bunun için menüden ayarlar sekmesini açın ve uygulamalar bölümüne girin. Buradan cihazınıza sonradan yüklediğiniz uygulamaları belirleyin ve bu uygulamaların tümüne tek tek dokunarak “SD Karta Taşı” seçeneği çıkan tüm uygulamaları hafıza kartına taşıyın. Bu sayede cihazınızda ciddi anlamda ek yer açmış olursunuz. Bu taşıma işlemini otomatik olarak yapmak için Link2SD uygulaması gibi otomatik uygulamalar da kullanabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizi Temizleyin

Yoğun olarak kullanılan uygulamalardaki kişisel verileri temizlemek hafızanın boşaltılmasına son derece yardımcı olacaktır. Bunun için cihazın menüsünden ayarlar ve uygulamalar bölümüne giriş yapın ve burada yer alan uygulamaları tek tek seçerek “verileri temizle” seçeneğini tıklayın. Ancak bu temizleme işlemini yaparken kesinlikle “ön belleği sil” seçeneğine basılmamasıdır. Çünkü bu durumda uygulamanın kendi verileri de silineceği için kullanımda sıkıntılar yaşanabilir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz