Kaspersky Lab Vpeng virüsü Android Cihazlarda

/ 29 Ekim 2017 / 969 / yorumsuz
Kaspersky Lab Vpeng virüsü Android Cihazlarda
Kaspersky’dan Android Kullanıcılarına Önemli Uyarı
Ünlü güvenlik firmalarından Kaspersky Lab, mobil bankacılık Truva Atı (Trojan) Svpeng’in modifiye edilmiş bir versiyonunun Google’ın reklam ağı AdSense’in içerisinde gizlendiğini bildirdi. 
Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırma sonucunda saldırı virüsünün Google AdSense’e yerleştirilen ve zararlı yazılımın bulaştığı bir reklamla başladığı ortaya çıktı. Vpeng virüsü, Temmuz ayı ortasından bu yana yaklaşık olarak 318.000 kullanıcının Android cihazlarında tespit edilirken, yayılma hızı ise günde 37.000 kullanıcıya kadar yükseldi.
Virüsün hedefi Chrome kullanıcıları
Söz konusu virüsü içeren reklam, yazılımın bulaşmadığı sitelerde normal bir şekilde görüntüleniyor, Truva Atı sadece Android cihazlarda Chrome kullanan ziyaretçilerin cihazlarına iniyor. Svpeng kendisini önemli bir tarayıcı güncellemesi veya popüler bir uygulama olarak görüntülüyor ve kullanıcıları kuruluma bu şekilde ikna ediyor. Zararlı yazılım çalışmaya başlar başlamaz, yüklenmiş uygulamalar listesinden silinerek kullanıcıdan aygıt yöneticisi hakları istiyor ve böylece tespit edilmesi zorlaşıyor. Sorunu tespit eden Kaspersky Lab, konuyu Google’a rapor etmiş bulunuyor ve yazılım açığını kapatması beklenen yamanın, Android cihazlarda Chrome’un en yakın güncellemesiyle yayınlanması bekleniyor.
Svpeng adlı mobil bankacılık Truva Atı, banka kartı bilgileri çalmak üzere üretilmiş ve ayrıca arama geçmişi, SMS ve MMS mesajları, tarayıcı yer imleri ve adres defteri bilgilerini de topluyor. An olarak daha çok Rusça konuşulan ülkelere saldıran Svpeng’in küresel olarak yayılma potansiyeli bulunuyor. Yazılımın kendine has yayılma şekli sebebiyle, küresel çapta AdSense reklamı yayınlayan milyonlarca web sayfası da risk altında bulunuyor.
Güncelleme yaparken şunlara dikkat edin
Bu tarz zararlı yazılımlardan uzak durmak için; Android cihazınızda bulunan uygulamaları yalnızca Google Play uyguluma yönetici bölümünde güncellemeye dikkat edin ve ekrana gelen güncelleme önerilerini kabul etmeyin.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz