Android Oreo iişletim Sisteminin En Güzel Özellikleri

/ 29 Ekim 2017 / 1.634 / yorumsuz
Android Oreo iişletim Sisteminin En Güzel Özellikleri

Android Oreo ve En İyi Özellikleri 

Google tarafından kullanıma sunulan en son işletim sistemi olan Android Oreo işletim sistemi sunduğu özellikler sayesinde şu ana kadar kullanıma sunulan en iyi Android sürümü unvanını sonuna kadar hak ediyor. Android 8.0 sürüm numarası ile kullanıma sunulan yeni işletim sistemi ve sunduğu avantajlar ise şu şekilde sıralanıyor:

Açılış ve Kapanış Süreleri Kısaldı 

Android işletim sisteminin en çok eleştirilen yönlerinden biri olan uzun açılma ve kapanma süreleri yeni Android sürümü ile artık aşılmış gibi görünüyor. Android Oreo sürümünü kullanan kişilerin cihazları artık çok daha kısa bir sürede açılıp kapanıyor.

Bütünleşik Şifre Yöneticisi 

Cihazında farklı çok sayıda hesap kullanan ve bu hesapların şifrelerini hatırlamakta zorlanan kişiler için bütünleşik şifre yöneticisi kullanma imkânı sunuluyor. Autofill diğer uygulamalar alanında yer alıyor ve Chrome tarayıcısında olduğu gibi kullanıcı adı ve şifre bilgileri otomatik olarak giriliyor.

Çok Daha Etkileyici Çoklu Pencere Performansı

Çoklu pencereler ile işlem yapmayı tercih eden kişiler için Android Oreo çok daha etkileyici bir performans sunuyor. Oreo işletim sisteminde yer alan Picture in Picture (PiP) modu sayesinde farklı uygulamaları tek bir ekranda kullanabileceksiniz.

Uygulama İç Ayar Yönetimini Çok Daha Kolay Yapabilirsiniz

Uygulamaların iç ayar menülerine Android Oreo 8.0 sürümü sayesinde artık çok daha kolay bir şeklide ulaşabilirsiniz. Güncelleme takipleri ve bildirim ayarlarının yanı sıra bu sayede farklı çok sayıdaki ayara da uygulama ikonuna basarak ulaşmanız mümkün.
 
Uygulamaları Yüklemeden Kullanabilirsiniz 

Yeni sürüm güncellemesi sayesinde artık belirli uygulamaları cihazınıza indirmeden kullanmanız mümkün. Telefonun sahip olduğu tarayıcı üzerinden hizmet verecek olan bu uygulamalara geliştiriciler destek verecek.
 
Daha Güvenlikli Google Play Store

Belirli dönemlerde saldırılara hedef olan ve güvenlik açıkları nedeni ile kullanıcıları zor durumlara düşüren Google Play Store alınan önlemler sayesinde Android 8.0 sürümü ile çok daha güvenli bir hale getiriliyor. Geliştirilen Google Play Protect ile beraber Android Oreo sürümü güvenlik açısından bir üst seviyeye taşınırken cihaza yüklenen uygulamalar da yeniden taranabilecek. Yine Google Play Store mağazasında bulunan 50 binden fazla uygulama da düzenli olarak taranacak.

Yepyeni Emojiler 

Mesajlaşma uygulamalarının vazgeçilmezi olan emoji ifadeleri her geçen gün gelişmeyi devam ederken Android Oreo sürümü de bu gelişmeye kayıtsız kalmadı ve yeni sürümde birbirinden şirin ve etkileyici yeni 70 emoji Android emoji ailesine katıldı.

Çok Daha iyi Bir APK Yönetimi 

Google Play Store dışında yer alan APK yüklemelerini yapmak isteyen kişilerin daha önceki sürümlerde farklı işlemler yaparak bazı izinleri vermeleri gerekiyordu. Ancak Andorid Oreo 8.0 sürümü ile APK yönetimi içinde bir dizi değişikliğe gidildi ve ayarlar bölümünden ulaşabileceğiniz “bilinmeyen kaynaklardan indirmeye izin ver” seçeneği ile bu zorlukta aşıldı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz