Android Oreo ve İOS 11 Karşılaştırması

/ 29 Ekim 2017 / 1.566 / yorumsuz
Android Oreo ve İOS 11 Karşılaştırması

Android Oreo ve İOSS 11 Karşılaştırması 

Apple son işletim sistemi olan İOS 11 ile müşterilerini selamlarken son işletim sisteminin kullanıma sunulması ile gözler Android Oreo işletim sistemine çevrildi. İşletim sistemi konusunda dünyanın en büyük iki platformu olan İOS ve Android her yeni sürümde bu nedenle karşılaştırmalara sahne olmaktan kurtulamıyor.

Android Daha Öne Çıkmayı Başarıyor 

İşletim sistemleri karşılaştırılırken farklı pek çok veri göz önüne alınıyor. Herkesin kullandığı cihazda farklı özelliklere öncelik vermesi de karşılaştırma yapmayı zorlaştırırken yine de yapılan tüm karşılaştırmalarda Android işletim sistemi öne çıkmayı başarıyor. Android’e bu avantajı sağlayan en büyük özellik ise kesinlikle yapay zeka konusunda kendisini oldukça geliştirmesi olarak gösteriliyor. Apple’da bu alanda kendisini geliştirmeyi sürdürürken gerçeklik özelliğine daha önem vermesi durumunda bu üstünlüğü yeniden ele geçirebilecek gibi görünüyor.

Android Oreo İşletim Sisteminin Avantajları 

Android’in geliştirmiş olduğu son işletim sistemi olan Oreo ile sunulan en büyük avantaj kesinlikle daha güçlü pil ömrü olarak öne çıkıyor. Yine kopyala – yapıştır özelliği sayesinde artık telefona daha kolay bir şekilde isim kaydı yapılabilmesi, geliştirilen yeni bildirim sistemi, ve işletim sisteminin çok daha hızlı olması gibi özellikle de Android’in yıldızını parlatıyor.

İOS 11 İşletim Sisteminin Avantajları 

İOS 11 işletim sisteminin sunulan en büyük avantajı ise artık App Pay ile para ödenmesinin sağlanması. Buna ek olarak arttırılmış gerçeklik özelliği, online satış mağazasının yenilenmesi ve daha iyi hale getirilmesi ve Siri tavsiyeleri de dikkat çekiyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz