Android Telefonlarda Reklam Virüsü Temizleme

/ 29 Ekim 2017 / 3.969 / yorumsuz
Android Telefonlarda Reklam Virüsü Temizleme

Android Reklam Virüsü Nasıl Temizlenir?

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Google tarafından sürekli olarak geliştirilmesine rağmen sürekli olarak virüs saldırılarına maruz kalan Android yeni bir virüs salgını ile mücadele ediyor. Yeni salgında herhangi bir uygulama açıkken ekrana bir anda reklam giriyor. Bu da telefonun verimli bir şekilde kullanılmasını engelliyor. İşin daha da kötüsü Google Chrome sayfasını açtığınız anda birbiri ardında reklamlar açılmaya başlıyor ve bu reklamların bir kısmı kullanıcıyı Google Play Store mağazasına oyunlara yönlendiriyor.

Android Virüs Temizleme 

Android virüsleri için sürekli olarak Android güncellemeleri yayımlanarak güvenlik açıkları kapatılmaya çalışılırken kullanıcıların da uygulayabilecekleri bazı önlemler bulunuyor. Virüsleri cihazından temizlemek isteyen kişilerin uygulayabilecekleri en etkili yöntem olarak ise hard reset atmak önlemi öneriliyor. Özellikle de zararlı yazılımların bulaştığı durumlarda en etkili çözüm yöntemi budur. Ancak bunun öncesinde mutlaka tüm bilgiler silineceği için rehber yedekleme yapılmalı ve önemli resimler ile videolar alınmalıdır. Bu işlemin ardından cihazın içinde yer alan tüm bilgiler sıfırlanır.

Hard Reset Nasıl Atılır

APK İndirme Konusunda Dikkatli Olun 

Genelde bu tip sorunlar cihazınıza indirdiğiniz APK uygulamaları ile baş göstermektedir. Android reklam virüsü bulaştığını fark ettiğiniz anda geriye dönük olarak en son indirdiğiniz uygulamadan başlayarak APK uygulamalarını silmeye başlayın. Virüslü olan APK dosyası silindiği anda cihazınız normale dönmeye başlayacaktır. Açılmayan APK dosyaları da virüs bulaşmasına neden olabilmektedir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz