Android Sistem Arayüzü Durdu Hatası Nasıl Çözülür

/ 29 Ekim 2017 / 8.540 / yorumsuz
Android Sistem Arayüzü Durdu Hatası Nasıl Çözülür

Android Sistem Arayüzü Durdu Hatası Nasıl Çözülür?

Mobil işletim sistemleri arasında her geçen gün kullanım oranını arttırarak rakiplerinin önünde kalmayı başaran Android işletim sistemi artan kullanım oranları ile beraber aynı zamanda en çok sorun yaşanan işletim sistemi olmasına da neden oluyor. Android cihazlarda yaşanan çok sayıda sorun olmasının yanı sıra en sık rastlanılan sorunların başında ise Android Sistem Arayüzü Durdu Hatası olarak öne çıkıyor.

Android Sorun Giderme İşlemi Nasıl Yapılır?

Çok sık rastlanılan bir sorun olmasına rağmen Android Sistem Arayüzü Durdu Hatası çözümü son derece basittir. Ancak bu çözümü denemeden önce mutlaka hatanın donanımsal bir sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı incelenmelidir.

Sorun yazılımsal kaynaklı ise bu durumda cihazın ayarlar bölümüne giriş yapılmalı ardından da uygulamalar sekmesi tıklanarak sağ bölümde yer alan tümü sekmesi seçilmelidir. Bunun için parmağınızı sola doğru sürüklemeniz yeterli olacaktır. Bunun ardından tümü sekmesi ekranda görüntülenir. Tümü sekmesini açtığınızda karşınıza gelen yeni ekranda “Sist Arayüzü” isimli uygulamayı arayın ve üzerine dokunarak bu uygulamanın seçeneklerini açın.

Ön Belleği Temizleyin 

Seçenekler tuşuna bastığınız anda uygulamaya ait olan “ön belleği temizle” butonuna basmanız durumunda yaşadığınız Android Sistem Arayüzü Durdu Hatası büyük ihtimalle artık sona erecek ve cihazınız hatasız şekilde çalışmaya başlayacaktır. Hatanın devam etmesi durumunda işlemi tekrarlamanız yeterli olacaktır. Hata donanımsal kaynaklı ise cihazın yetkili servise götürülmesi gerekir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz