Android Telefonlarda HummingWhale Virüsü

/ 29 Ekim 2017 / 1.143 / yorumsuz
Android Telefonlarda HummingWhale Virüsü
Android Virüslü Uygulamalar Listesi Açıklandı 
Daha önce büyük sorunlara yol açan HummingBad virüsünün ardından bu sefer virüsün çok daha geliştirilmiş hali olan HummingWhale virüsü tespit edildi. Google ve Android işletim sistemini kullanan ünlü teknoloji markaları konu hakkında hala çalışmaya devam etse de ne yazık ki Android sürekli olarak yeni virüs saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor. 
Check Point Yeni Virüs Tespit Etti
İlk çıktığı dönemde büyük zarara yol açan ilk virüsün evrimleşmiş ve çok daha gelişmiş versiyonu olan HummingWhale virüsü ünlü güvenlik firması Check Point tarafından tespit edildi. Tespit edilen virüs şaşırtıcı bir şekilde kendisini son derece geliştirmiş ve artık çok daha zararlı özellikleri barındırıyor. Bu nedenle virüse karşı çok daha dikkatli olunması gerekiyor. Güvenlik firması tarafından yapılan ilk taramada Google Play Store üzerinden indirilebilen pek çok uygulamada virüsün izlerine rastlanırken bu nedenle uygulama indiren kişilerin kapsamlı antivirüs programları kullanmaları öneriliyor. 
İlk Virüs Dalgası 10 Milyon Cihazı Etkilemişti
Daha önce yayımlanan ve mobil uygulamalar üzerinden cihaza buluşan HummingBad virüsü 10 milyondan fazla cihazın olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. Oluşturulan bu virüsün yaklaşık aylık 300 bin dolar gibi rekor gelir elde etmesi geliştirilen bu çok daha üst düzey olan yeni dalga virüsün HummingWhale virüsünün yaratacağı zarar hakkında ipuçları veriyor. Android reklam virüsü sıralamasında yeni nesil HummingWhale virüsü şimdiden en komplike virüs olarak birinci sıraya oturmuş durumda. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz