Android işletim Sisteminde Resim Gizleme, Dosya Gizleme, Uygulama Gizleme

/ 29 Ekim 2017 / 17.875 / yorumsuz
Android işletim Sisteminde Resim Gizleme, Dosya Gizleme, Uygulama Gizleme

Android İşletim Sisteminde Fotoğraf, Uygulama ve Dosya Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Telefonunuzu başkaları eline aldığında size özel olan fotoğraf, dosya ve uygulamaları görmelerinden endişe yaşıyorsanız yapacağınız basit işlemler ile rahatlayabilirsiniz. Android işletim sistemini kullanan cihazlarda kullanabileceğiniz saklama yöntemleri sayesinde telefonunuzu saklama zorunluğu yaşamaktan kurtulabilirsiniz. Peki, Android İşletim Sisteminde Fotoğraf, Uygulama ve Dosya Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Android Fotoğraf Gizleme 

İkinci kişilerin resimlerini görmenizi istemiyorsanız, sadece size özel resimleri saklamak için özel bir yer arıyorsanız bu amaç için üretilen özel resim gizleme programlarını kullanmanız yeterli oluyor. Genelde Android cihazların hemen hemen tümünde bu tip bir özellik standart olarak sunulmuyor. Bu nedenle telefonda resim gizleme özelliğinden yararlanmak isteyen kişilerin bu amaç için üretilen bir uygulama indirmeleri gerekiyor.

KeepSafe Resim Gizleme Programı 

Bunlar arasında en iyilerinden biride aynı zamanda ücretsiz uygulamalar arasında yer alan KeepSafe olara öne çıkıyor. Ücretsiz versiyonu da son derece başarılı sonuçlar veren KeepSafe Premium özelliklerini ise belirli bir ücret karşılığında kullanıma açıyor. Bu uygulamanın en büyük artılarından biri ise burada saklanan resimleri aynı zamanda KeepSafe özel bulut sistemine kaydederek gizlemesi. Bu sayede cihazınıza bir şey olsa dahi resim kurtarma programları ile uğraşmadan resimlerinizi geri yüklemenize olanak sağlanıyor.

KeepSafe Resim Gizleme Uygulaması İndir

Android Uygulama Gizleme 

Cihazınızda başkalarının görmesini istemediğiniz uygulamalar bulunuyorsa bu durumda bu amaçla geliştirilen uygulama gizleme yöntemlerini tercih etmeniz yeterlidir. Bu sayede cihazınıza indirdiğiniz uygulamaları sadece sizin erişebileceğiniz özel bir alanda saklamanıza izin verilir. Belirleyeceğiniz şifre ile de bu saklama alanına sadece kendiniz gireceğiniz için uygulamalarınızı güvenle saklamış olursunuz. Bu özellik sayesinde hem kendinize özel bir alan oluşturarak istediğiniz her uygulamayı özgürce indirmenize olanak sağlanırken hem de sizden kişisel verilerinizi isteyen uygulamaları bu alanda saklayarak cihazınızın çalınması durumunda bu verileri kullanmanıza olanak sağlanır.

Nova Launcher 

Android uygulama gizleme programları olarak bilinen Launcher uygulamaları arasında en iyilerinden biri olarak kabul edilen Nova Launcher hem akıllı telefonlarda hem de tabletlerde kullanılabilen son derece pratik bir programdır. Programı Android Google Play Store üzerinden indirdikten hemen sonra kurulumunu yapmanız ve ardından ayarlar bölümüne giderek buradan ulaşabileceğiniz uygulama gizleme bölümünü kullanarak saklamak istediğiniz uygulamaları tıklayarak menünüzü özelleştirebilirsiniz.

Resimlerinizi, uygulamalarınızı ve dosyalarınızı gizleme imkânı sağlayan bu tip uygulamalarda uygulama sayesinde cihazda gizli bir alan oluşturmanıza izin verilir. Bu alanda istediğiniz dosyalarınızı ve uygulamalarınızı saklamanız sağlanır. Gizli alana giriş yapmak için mutlaka oluşturulan şifrenin doğru girilmesi gerekir. Yanlış şifre girilmesi durumunda alana giriş yapmak kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle içeride sakladığınız tüm resimler, uygulamalar ve dosyalar güvenle gizlenir ve sizden başkasının izinsiz olarak bu alana giriş yaparak bu içeriğe ulaşmasına izin verilmez.

Nove Launcher Uygulama İndir


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz