Android Telefonlarda Silinen Dosyaları nasıl Kurtarabilirim

/ 29 Ekim 2017 / 1.100 / yorumsuz
Android Telefonlarda Silinen Dosyaları nasıl Kurtarabilirim

Android Telefonlarda Silinen Dosyalar Nasıl Kurtarılır?

Pek çok kişinin artık resim çekmek için cep telefonlarını kullanmaları bu cihazlarda yer alan resimlerin yedeklenme alışkanlığı olmadığı için çok daha büyük bir öneme sahip olmalarına neden oluyor. Doğum günü resimleri, çocuğunuzun attığı ilk adımlar, ilk kez baba demesi, sevgilinize ettiğiniz evlilik teklifi gibi son derece özel anlara ait olan resimler çok daha büyük bir önem taşıyor. Resimlerin kaza ile silinmesi ya da cep telefonuna virüs buluşması gibi farklı pek çok nedene bağlı olarak bu resimlerin kaybolması riski bulunuyor. Peki, Android telefonlarda silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

İlk İş Hemen İnternet Bağlantısını Kesin 

Yanlışlıkla silmek istemediğiniz bir resmi sildiğiniz anda ilk iş olarak hemen internet veri bağlantısı ve wifi bağlantı hattını kesin. Çünkü silinen veri üzerine yeni bir veri yazılana kadar cihazda saklanır. İnternet bağlantısını kesmeniz durumunda cihazın internet üzerinden bir şey indirerek silinen verinin üstüne yeni verinin yazılmasını engellemektir. Yine eski verilerinizi kurtarana kadar yeni resim çekmeyin, ses kaydetmeyin ve video çekmeyin. Bu yöntem ROOT atılmış olan cihazlarda uygulanabilmekte olup cihazınıza bu işlemi uygulayarak bu tip durumlara karşı önlem alabilirsiniz.

Android Silinen Resmi Kurtarma 

Android işletim sistemini kullanan cihazlarda resim kurtarma programı olarak Dr Fone for Android by Wondershare uygulaması gibi kullanabileceğiniz pek çok uygulama bulunmakta olup bu uygulamaları cihazınıza kurarak ilgili yönergeleri takip ederek bu işlemi yapmanız mümkündür.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz