Cep Telefonunu Şarj Eden Akıllı Mont

/ 29 Ekim 2017 / 1.262 / yorumsuz
Cep Telefonunu Şarj Eden Akıllı Mont

Ankaralı Lise Öğrencileri Akıllı Mont Üretti

Ankara’ya bağlı olan Gölbaşı ilçesinde bulunan Darüşşifa Koleji öğrencileri geliştirdikleri akıllı mont tasarımı ile büyük ilgi çekti. Darüşşifa Kolejinin 12. sınıfında öğrenimlerine devam eden Ahmet Salih Topakkaya ve Buğra Kağan Kayhan tarafından geliştirilen yeni teknoloji ile geliştirilen montun en çok dikkat çeken özelliği ise montun güneş enerjisi ile kendi kendini ısıtması oldu. Yine A-Mont olarak isimlendirilen yeni tasarlanan mont cep telefonunu da şarj edebiliyor.

1 Yıllık Çalışma Sonucunda Üretildi

Ahmet Salih Topakkaya ve Buğra Kağan Kayhan tarafından yaklaşık 1 yıllık çalışma sonucunda hayata geçirilen A-Mont projesinde kullanılan özel solar paneller sayesinde mont güneş enerjisini kullanarak bu enerjiyi elektriğe çevirebiliyor. Elde edilen bu elektrik sayesinde cep telefonu şarj edilebilirken aynı zamanda mont kendi kendini ısıtabiliyor. Yine elde edilen elektrik enerjisi sayesinde GPS sistemi çalıştırılabiliyor ve ailelerin çocuklarının yerini GPS üzerinden takip etmelerine izin veriliyor.

Yağmurlu Havalarda Da Çalışıyor

Suya dayanıklı malzemelerden kullanılarak üretilen mont bu sayede yağışlı havalarda da kullanılabiliyor. Radyasyon oluşma riskine karşı olarak önlem alınan montta bu amaçla radyasyonun ortaya çıkmasını engelleyen ek önlemler de kullanılıyor. Projeyi geliştiren öğrenciler projenin çıkış noktası olarak kış mevsiminde üşümelerini gösterirken yine cep telefonlarının şarjının kısa sürede bitmesinin etken olduğunu dile getirdiler. Geliştirilen yeni sistem sayesinde mont hemen kendi kendini ısıtıyor ve bu sayede giyen kişinin üşümemesini sağlıyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz