USB Bellekteki Dosyalar Nasıl Kurtarılır

/ 29 Ekim 2017 / 1.110 / yorumsuz
USB Bellekteki Dosyalar Nasıl Kurtarılır

Arızalı Hafıza Kartı Ya Da USB Bellekten Dosya Nasıl Kurtarılır?

Artık pek çok kişi önemli bilgilerini hafıza kartları ya da USB belleklerde saklamayı tercih ediyor. Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaya devam ederken ne yazık ki yaşanan sorunlar bu tatlı rüyayı bir anda kâbusa çevirebiliyor. Özellikle de hafıza kartı arızası ya da USB bellek arızası sonrasında içerisindeki verileri kurtarmak büyük bir sorun haline gelebiliyor. Peki, arızalı hafıza kartı ya da USB bellekten dosya nasıl kurtarılır?

Temel Sorun Giderme Yöntemlerini Deneyin

Eğer bellek ya da kartınız ilk defa arıza veriyorsa temel sorun giderme yöntemlerini denemeniz genelde yeterli olacaktır. İlk olarak bağlantı noktası arızası ihtimaline karşılık takmış olduğunuz USB girişi ya da bellek kart girişi için farklı bir noktayı deneyin. Ya da bu kartı başka bir bilgisayarda çalıştırmayı deneyin. Çoğu zaman yapılan bu deneme sonrası bellek tekrar çalışmayı başlamaktadır.

Sürücü Harfini Değiştirerek Yeniden Deneyin 

Yukarıdaki denemeye rağmen bellek kartınız çalışmıyorsa bu durumda ikinci adıma geçebilirsiniz. Dosya Gezgini içerisinde sürücüyü görüntülemenize rağmen içeriğe ulaşamıyorsanız bu durumda sürücü harfi değiştirme işlemini yaparak içeriğe ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Sürücü Yükleme İşlemini Yapın 

Sürücülerinizi yeniden yedekleyerek kartınızın açılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için  sırası ile aygıt yöneticisi, disk sürücüleri bölümünü tıklayıp kaldırmak istediğiniz sürücüyü seçip cihazı kaldır demeniz yeterli olacaktır.

Diski Kontrol Edebilirsiniz

Deneyebileceğiniz son yöntem ise Windows Gezgini ya da Komut İstemi üzerinden diskinizi kontrol etmektedir. Bu sayede verilerinizi kurtarabilirsiniz. Tüm bu yöntemleri denemenize rağmen kartınızı ya da bellek cihazınızı kurtaramadıysanız profesyonel bir teknoloji şirketinden yardım almayı deneyebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz