PCdeki Çift Dosyalar Kaldırma Programı AllDup

/ 29 Ekim 2017 / 2.388 / yorumsuz
PCdeki Çift Dosyalar Kaldırma Programı AllDup

Bilgisayardaki çift dosyaları bulup kaldırmak

Çift dosyaları hemen bulun ve kaldırın

Belli ki birkaç ayda bir sabit diskiniz ağzına kadar doluyor. Bunun nedeni de belli: İki kere yedeklenen dosyalar. Peki ama nerdeler?

Ücretsiz yazılım AllDup çift dosyaların izini sürüp onları temizliyor. Yazılım Windows 2000, XP, Vista ve 7 sürümlerinde çalışıyor.

KURULUM: AllDup’ı doğrudan bu ayki DVD’mizden kurabilirsiniz. “alldup.zip” isimli sıkıştırılmış dosyayı herhangi bir yere atın ve buradan açın. Kurulum için “alldup. exe”ye çift tıklayın ve yönergeleri takip edin. Eğer yönetici ayarlarıyla giriş yapmamışsanız, kurulum sırasında gerekli şifreyi girerek, uygulamanın tüm dosyalar için etkin olmasını sağlayın.

ARAMA KRİTERLERİ: Kurulumdan sonra aracı “Başlat / Tüm Programlar / AllDup / AllDup”a tıklayarak çalıştırın. Çift dosyaların
konumunu belirlemek için “Search Criteria”ya tıklayın. Buradaki tüm kutucukları işaretleyin. Belirli dosyaları tarayabilmek için “Name”, “Size” gibi özellikleri seçmelisiniz. “Content Byte for byte” seçeneği sayesinde sıkıştırılmış dosyaların içeriğini de tarayabileceksiniz. Tüm bu dosya özelliklerine ilaveten oluşturulma ve değiştirilme tarihlerini de seçeneklerinize ekleyebilirsiniz.

ARAMA YERİNİ SEÇİN: Daha sonra “Source folders” seçeneğine tıklayın ve AllDup’ın çift dosyaları araması için bakması gereken yeri belirleyin. Bunun için “Drives/Folder” sütunundaki sürücülerden dilediğinize bir işaret koymanız yeterli. Yaptığınız aramada eğer alt klasörleri de aramaya dâhil etmek istiyorsanız “Subfolder” sütununu da işaretleyin. AllDup’ın varsayılan ayarlarında tüm sürücüler klasör olarak algılanıyor. Ancak “Add” tuşuna basarak eklemek istediğiniz klasörleri seçerek, çift dosya taramanızın alanını daraltabilirsiniz. Bu işlemleri bitirdikten sonra “Start search” tuşuna basarak aramanızı başlatabilirsiniz. AllDup sonucu dosya adlarından oluşan bir liste halinde gösterecek ve olası çift dosyaları işaretleyecek. Gösterilen dosyaların nerede olduğunu görmek için, hemen yanında beliren küçük artı işaretine tıklayarak izini takip edebilirsiniz.

DOSYALARI SİLMEK: Dosyaları silmek için yolunu işaretleyip [Del] tuşuna basmanız yeterli. Araç bu işlemi yapmak isteyip istemediğinizi soracak. Silmek için başka bir yolsa dosyaya sağ tıklamak. Bağlam menüsü size başka seçenekler de sunuyor. “Add
file to file filter” en ilginç seçenek. Bu seçenek sayesinde AllDup bazı çift dosyaların aslında çift dosya olmadığını belirliyor. Bu tarz durumlar “picasa.ini” gibi konfigürasyon dosyalarında sıklıkla yaşanıyor. Eğer dosya adlarını dosya filtresine eklerseniz,
araç daha sonraki aramalarda bunları atlayacaktır. Bulabileceğiniz diğer özellikler arasında dosya açılışı, dâhili klasörler ve dosya özelliklerini görüntülemek de yer alıyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz