Bluetooth Tehlikeli mi

/ 29 Ekim 2017 / 1.436 / yorumsuz
Bluetooth Tehlikeli mi

Bluetooth ile ‘Blueborne’ Tehlikesi Geliyor!

Bluetooth teknolojisi, bireylerin hayatında büyük önem taşımaktadır. Özellikle teknoloji alanında büyük kolaylık sağlayan Bluetooth, farklı alanlarda da kullanılmaktadır. Bu sayede dünya üzerinde büyük bir yer edinmiş ve kullanım olanaklarını artırmıştır.

Bluetooth’un Yeni Tehlikesi Blueborne Kullanıcıları Korkutuyor

Blueborne tehlikesi, siber saldırılarda büyük yer kaplıyor. Bluetooth teknolojisinde yer alan bu tehlikede, siber saldırıların kolay bir şekilde yapılmasında dair büyük bir açık olduğu belirlenmiştir. Buna bağlı olarak yapılan araştırmalarda, doğru güvenlik ağlarının oluşturulmadığı, cihaz güvenliklerinin sağlanmadığı ve pek çok veri kaybının yaşandığı da tespit edilmiştir. Aynı zamanda blueborne tehlikesi, kişisel bilgisayarlar üzerinden yapılan işlemleri de tehdit etmektedir.

‘Tıklamasız’ Saldırılar Arttı

Siber saldırılardan son zamanlarda, Bluetooth teknolojisinin de nasibini aldığı görülmektedir. Buna bağlı olarak yapılan çalışmalarda saldırganın, Bluetooth yakınlarda yer alması ve aktif halde bulunması yeterli olmaktadır. Aynı zamanda siber saldırılarda tıklamasız işlem yapılması, saldırının takibinin de yapılamadığını göstermektedir. Bu sayede saldırganın IP numarası ya da lokasyonu gibi verilere ulaşılamamaktadır. Teknoloji ilgilerinin yaptığı araştırmalarda, bu tarz saldırıların arttığı görülmektedir. Bluetooth kullanıcılarını uyaran yetkililer, gerekli önlemlerin alınması içinde tavsiye niteliğinde bildirilerde bulunmuşlardır.

Blueborne Nasıl Tespit Edilir?

Tıklamasız saldırı olarak belirlenen blueborne, kolay yollarla tespit edilememektedir. Bu güvenlik açığının giderilmesi için, işletim sisteminin yenilenmesi gerekmektedir. Buna bağlı olarak Bluetooth kullanıcıları, yeni işletim sistemlerini temin etmelidirler.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz