Whatsapp Yazışmalarımız Güvenlimi, Okunma Şansı Var mı?

/ 29 Ekim 2017 / 1.215 / yorumsuz
Whatsapp Yazışmalarımız Güvenlimi, Okunma Şansı Var mı?

Dikkat WhatsApp Mesajlarının Şifresi Kırılabiliyor!

Tüm dünyanın en çok tercih ettiği anlık mesaj uygulamalarından biri olan WhatsApp yazılımında tespit edilen açık büyük bir sorunu gözler önüne serdi. Tespit edilen bu açık sonucunda WhatsApp kullanılarak gönderilen mesajların kırılabildiği tespit edildi. Yani WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz tüm mesajlar kolaylıkla kırılabiliyor.

Uçtan Uca Şifreleme Yöntemi

Hatırlanacağı üzere bir süre önce WhatsApp tarafından özel bir güvenlik önlemi devreye sokulmuş ve yeni uygulama kullanıcılara “gönderdiğiniz mesajlar artık uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunmaktadır” iletisi ile bildirilmişti. Aynı zamanda WhatsApp uygulamasının da sahibi olan Facebook kullanıcılara sistemin güvenilir olduğunu duyurmuştu.
Tüm mesajlaşma platformları tarafından “en güvenilir” yöntem olduğu için tercih edilen uçtan uca şifreleme yöntemi ne yazık ki WhatsApp platformunda işe yaramamış gibi görünüyor. Çünkü yazılımda tespit edilen bir açık nedeniyle WhatsApp’ın istediği anda gönderdiğiniz mesajları okuyabiliyor.

Sistemde yaşanan sorun ise normalde sadece çevrim içi kişilere yazılan mesajlarda oluşturulması gereken şifrenin çevrim dışı kişilere de mesaj yazılmasında şifre üretmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu sayede çevrim dışı olan kişilere iletilen bu şifreler WhatsApp tarafından istenildiği anda büyük bir kolaylıkla çözülüyor ki bu da mesajlarının isteğiniz dışında görüntülenebilmesi anlamına geliyor. İşin daha da kötüsü bu şifrelere kötü niyetli kişilerin de ulaşma imkanlarının bulunması ki bu da mesajlarınızın başka kişilerin eline düşmesi anlamına geliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz