2017 Ekranın Camı Çizilmeyen Telefonlar

/ 29 Ekim 2017 / 1.956 / yorumsuz
2017 Ekranın Camı Çizilmeyen Telefonlar

Çizilmeyen Ekran Teknolojisi Geliyor

Akıllı telefon kullanıcılarının yaşadıkları en büyük korkuların başında ekran çizilmesi ve ekran kırılması yer alıyor. Bazı markalarda akıllı telefonunun ekranının yenilenme ücreti nerede ise telefon fiyatı ile yarışırken geliştirilen yeni ekran teknolojisi ile yaşanan tüm bu sorunlar geride kalacak gibi görünüyor. ProtectPax adı verilen ve geliştirilmeye devam edilen “sıvı cam teknolojisi” olarak ta anılan IndieGoGo projesi akıllı telefon sektöründe büyük bir çığır açmaya hazırlanıyor.

Tüm Cam Yüzeyler ProtectPax Tarafından Korunacak

Aslında ilk olarak havacılık ve uzay endüstrisi alanlarında kullanılmak üzere geliştirilen ProtectPax şu anda ne yazık ki kitlesel fonlama desteği almak için bekliyor. Sıvı cam teknolojisi olarak anılmasının nedeni ise maddenin sıvı olması ve sürülen cam yüzey üzerinde 10 dakika sonra kurumasının ardından uygulanan camın çok daha sağlam bir hale gelmesini sağlaması. Sürülen ProtectPax kuruduktan sonra uygulanan cam çizilmelere karşı daha dayanıklı hale gelirken yine sıvıya ve kırılmaya karşı da güçlendirilmiş oluyor.

Ekran Safir Kadar Güçlü Oluyor

Sıvının içerisinde yer alan titanyum dioksit nano parçacıkları sürülen cam yüzeyde bulunan boşlukları dolduruyor ve bu sayede darbelere karşı çok daha sağlam bir hale gelmesini sağlıyor. Yani aslında ProtectPax optik bir filtre işlevi görüyor ve uygulandığı yüzeyi yakut ya da safir kadar sağlam bir hale getiriyor. Dokunmatik işlevini hiçbir şekilde etkilememesi de bu sıvının akıllı telefonlarda da güvenle kullanılmasını sağlıyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz