En Çok Hangi Mobil işlemci Tercih Ediliyor 2018

/ 29 Ekim 2017 / 3.859 / yorumsuz
En Çok Hangi Mobil işlemci Tercih Ediliyor 2018

En Çok Hangi Mobil işlemci Tercih Ediliyor?

Mobil işlemciler, cep telefonları içerisinde yer almakta ve farklı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı zamanda büyük firmaların ürettiği işlemciler, teknik özellikler açısından farklılık yaratmaktadır.
Telefonlarda yer alan mobil işlemciler, sadece işlemci görevi görmemektedir. Bunun yanı sıra, cihaz belleği ve optimizasyonu anlamında da büyük önem taşımaktadır.

2017 Yılında Apple A7 ve A9 Mobil İşlemcileri Zirvede Yer Aldı

Teknoloji alanında büyük çalışmalar yapan Apple firması, mobil işlemci konusunda da başarıyı yakaladı. Firmanın ürettiği A7 ve A9 isimli işlemciler, kullanıcıların en çok tercih ettikleri işlemciler arasında değerlendirildi. İlk olarak iPhone 5S’te kullanılan işlemciler, kısa süre içerisinde kullanım alanını artırdı. 64 bit kapasiteye sahip olan A7 isimli işlemcide, ilk olarak iPhone 6 Plus içerisinde yer aldı.

Samsung ‘Qualcomm’ İşlemci Kullanıyor

Telefon firmaları arasında yer alan ve dünya çapındaki çalışmalarıyla bilinen Samsung, telefonlarında Qualcomm tipi işlemcileri kullanmaktadır. Buna bağlı olarak, Android dünyasında aynı mobil işlemcilerden yararlanmaktadır. Bu anlamda firma, dünya liderleri arasında değerlendirilmektedir. Mobil işlemci alanında iPhone’a yetişen Samsung, listelerde ikinci sırada yer almaktadır.

MediaTek Pazarlarında Samsung’a Rağbet Var

Teknoloji dünyası adına çalışmalar yapan ve pek çok mobil işlemcinin lansman çalışmalarından görevli olan MediaTek, teknoloji pazarlarında yeni ürünlere yer vermektedir. Bu ürünler arasında yer alan mobil işlemciler, büyük ilgi görmektedir. Pek çok ülke mobil işlemci konusunda Samsung’u tercih etmektedir. Bu anlamda büyük ilgi gören  Samsung, dünya çapında bir başarı yakalamıştır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz