2017 Galaxy S8 Ekran Tuşu Kullanımı

/ 29 Ekim 2017 / 3.557 / yorumsuz
2017 Galaxy S8 Ekran Tuşu Kullanımı

Galaxy S8’in yenilenen ana ekran tuşu nasıl kullanılır ?

Samsung Galaxy S8, yeni konseptinde dokunmatik bir ana ekran tuşu ile ve kullanıcı tarafından özelleştirilebilir gezinim tuşları ile piyasaya çıktı. İlk Galaxy serisinden bu yana kullanılan fiziksel tuş takımı artık yerini dokunmatik ana ekran tuşuna bıraktı.

Galaxy S8’le karşımıza çıkan bir çok yeniliğin başında fiziksel tuş takımının artık olmaması. Galaxy S serisinin vazgeçilmez bir bütünü olan ana ekran tuşu, artık Samsung Galaxy S8 ile tarihteki yerini aldı. Samsung telefonun kullanılabilir ekran alanını arttırmak için fiziki tuş takımını kullanımdan kaldırdı.

 Dokunmatik(Basınca Duyarlı) yeni ana ekran tuşu nasıl kullanılıyor ?

Galaxy S8 lansmanında belirtildiği üzere, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus artık parmak basıncı ile harekete geçen bir ana ekran tuşu kullanıyor. Yeni tuş, 3D Touch ve Force Touch’a benzemekle beraber sadece ekran üzerinde belirli bir bölümde etkili. Yenilenmiş ana ekran tuşu, sürekli etkin, ekranın açık veya bekleme modunda olması farketmeden sürekli kullanıma açık. Galaxy S8’i bekleme modundan çıkarmak yada ana ekrana geri dönmek gibi işlemleri anında yapabiliyor.

Galaxy S serisinin eski kullanıcıları, alışmış oldukları eski fiziksel tuş yerine gelen basınca duyarlı ana ekran tuşunu beğenmemiş olabilir, ancak cihaz bekleme modunda iken aktif hale getirmek için fiziksel tuş takımını kullanmak Galaxy S8 ile birlikte geride kaldı. Yeni Galaxy ‘de dokunmatik ekran üzerindeki alt kısıma parmağınızla hafifçe dokunarak cihazınızı bekleme modundan çıkarabilirsiniz.

Ayrıca Galaxy S8 ile gelen yeniliklerden bir diğeri de, navigasyon tuşlarının kişiselleştirilebilir olması. Navigasyon menüsünün renklerini ve tuşların konumunu isteğinize göre değiştirebilirsiniz. İsteğinize göre Samsung’un klasik geri tuşu eski yerine yani sol tarafa alınabilir, böylece eski Android kullanıcıları alıştıkları gibi Galaxy S8’i kolaylıkla kullanabilirler.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz