Htpps Protokolü Girdiğim Site Güvenli mi Değil mi Nasıl Kontrol Edebilirim

/ 29 Ekim 2017 / 1.769 / yorumsuz
Htpps Protokolü Girdiğim Site Güvenli mi Değil mi Nasıl Kontrol Edebilirim
Girdiğim Site Güvenli mi Değil mi Nasıl Kontrol Edebilirim
Mümkün olduğunca görüntülediğiniz web sitelerinin http protokolüyle güvenlik altına alınmış hallerini tercih ediyorsunuz. Ancak bazen güvenlikli sürümünün olup olmadığını bilemiyorsunuz.
Basit hacker araçlarıyla http protokolünde çalışan web sitelerini kırmak günümüzde oldukça kolaylaştı. Veri hırsızlığı konusunda sosyal ağlardan tutun da büyük web platformlarına kadar pek çok oluşum tehdit altında. Bu sorunun aşılması için şifrelenmiş https bağlantıları gün geçtikçe yaygınlaşıyor. DVD’mizden bulabileceğiniz HTTPS-Everywhere ile bu güvenlik zincirine siz de dahil olabilirsiniz.
Yazılımın sıkıştırılmış dosyalarını açın ve XPI dosyasını Firefox’a dahil edin. Yükleme işlemini “Şimdi kur”a tıklayarak gerçekleştirin.
İşlemler tamamlandıktan sonra “Firefox’u yeniden başlat”a tıklayın.
Tarayıcınızın yeniden başlamasıyla, uygulama hemen devreye girecek ve mümkün olan en az konfigürasyonu kullanacak. Tarayıcı açıldıktan sonra “Araçlar / Eklentiler”e tıklayın ve karşınıza gelen listeden “HTTPS-Everywhere”i bulun. Aracı işaretledikten sonra “seçenekler”e tıklayın. Bir sonraki sayfadan güvenli olmayan tüm güncel siteleri görüntüleyebileceksiniz. Bu listeye göz attığınızda karşınıza çıkacak liste sizi gerçekten şaşırtacak. İşlemleri tamamladıktan sonra “Tamam”a tıklayarak yaptığınız değişiklikleri onaylayın. Güvenli olan siteler kendiliğinden listeye eklenecek.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz