İnstagram telefonumu yoruyor daha hızlı nasıl çalıştırabilirim

/ 29 Ekim 2017 / 1.427 / yorumsuz
İnstagram telefonumu yoruyor daha hızlı nasıl çalıştırabilirim

İnstagram ’da Daha Az Veri Kullan!

Özellikle de İnstagram ‘da uzun süre kalmayı seven kişiler için en büyük sorunlardan biri aşırı veri kullanımı oluyor. Ancak alacağınız basit birkaç önlem ile İnstagram’da ki veri kullanımınızı minimum boyuta indirmeniz mümkün.

Mobil Veri Kullanımını Düşürmek Çok Kolay!

Mobil veri kullanımınızı düşürmek için İnstagram aslında kullanıcılara büyük bir kolaylık sunuyor. Bunun için hesabınıza giriş yapıp ardından seçenekler bölümünü ziyaret etmeniz ve burada yer alan ayarlar bölümünü seçmeniz gerekiyor. Ayarlar kısmında yer alan hücresel veri kullanımı alanı bölümünde ise “daha az mobil veri kullan” seçeneğini işaretlemeniz durumunda mobil veri kullanımı otomatik olarak kısıtlanıyor. Bu seçeneği tıkladığınız anda otomatik video oynatma özelliği otomatik olarak kapatılıyor. Bu da sadece izlemek istediğiniz videolar için mobil veri kullanacağınız anlamına geliyor.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın 

Veri kullanımını mümkün olan en az seviyeye indirmek için almanız gereken bir diğer önlem ise kullanmadığınız anda görev yöneticisine giderek arka plandan da uygulamayı kapatmanız. Çünkü instagram ziyaretinizi bitirdikten sonra uygulamayı kapatmanız uygulamanın arka planda çalışmasını engellemiyor. Yani siz uygulamayı kullanmasanız dahi uygulama arka planda çalışmaya ve buna bağlı olarak mobil veri kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle mobil veri kullanımını azaltmak için mutlaka uygulamayı her seferinde görev yöneticisinden kapatmak gerekiyor. Bu şekilde veri tasarrufu yapmanız sağlanırken mutlaka daha az mobil veri kullan ayarının da seçilmesi öneriliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz