İphone cep telefonu Garanti Süresi Nasıl Sorgulanır

/ 29 Ekim 2017 / 1.423 / yorumsuz
İphone cep telefonu Garanti Süresi Nasıl Sorgulanır

iPhone telefonlarda garanti var mı Yokmu Nasıl Öğenilir

iPhone telefonda garanti sorgulama iPhone telefonda bir arıza ile karşılaşıldığında ücretsiz olarak garanti den yaptırabilmek için cihazın garanti süresini nasıl öğrenebiliriz ? Servis garanti sorgulama nasıl yapılır?

iPhone telefonlarında herhangi bir arıza ile karşılaşıldığında ücretsiz olarak yetkili serviste garanti kapsamında yaptırabilmek için cihazın garanti süresini sorgulamanız gerekiyor. Garanti sorgulaması nasıl yapılır? Apple markasının amiral gemisi konumunda olan ve her çıktığı dönemlerde en çok satılan telefon markası konumunda olan iPhone 7, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 5S, iPhone 5, iPhone 5C modellerinde garanti sorgulama işlemlerini nasıl yapabiliriz ?

iPhone telefon modeli ülkemizde ve dünyada en çok satan modeller arasında yer almaktadır. Şunu belirtmekte fayda görüyoruz çok satması ucuz olduğundan değil bu telefon modeli neredeyse mobil sektöründe en fazla ücret karşılığında satılan telefon markalarındandır. Ayrıca bu pahalılığı sadece telefonun kendisinde değil herhangi bir arıza durumunda yedek parça servis ücreti olarkata aynı durum söz konusudur. Bundan dolayı garanti süresi iPhone modellerinde ayrı bir önemi bulunmaktadır. iPhone telefon modellerinde garanti sorgulama iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6s / Plus ve iPhone 7 modelleri için iPhone garanti sorgulama adresi: checkcoverage.apple.com/tr

Şimdi ilk olarak garanti nedir sorusu ile başlayalım. Garanti telnolojik ürünlerde daha fazla önem arz eden bir hizmettir. Çünkü seri olarak üretimi yapılan bu ürünlerde bir sorun yaşamanız kuvvetle muhtemeldir. Bundan dolayı bu arıza durumunda sizlere bu ürünü satan firmanın ücretsiz olarak telefonunuzu tamir edebileceği süreye garanti süresi diyoruz. Burada sorgulamasını tarif edeceğimiz işlem aslında sıfır telefon modellerinden çok ikinci el iPhone telefon alan kullanıcılar tarafından daha da önemlidir. Birazdan bahsedeceğimiz yöntemler ile telefonunuzun garantis süresinin dolup dolmadığı sorgulayabilirsiniz.

iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır İlk olarak bilgisayarınızda bulunan taryıcınızdan checkcoverage.apple.com/tr adresini açınız. Daha sonra Donanımınızın seri numarasını girin” ve “Lütfen kodu girin” bölümlerini doldurunuz. İlk kısımda yer alan yere telefonunuza ait seri numarasını giriniz.

Telefonunuza ait seri numarasını ise Ayarlar>Genel>Hakkında bölümünde bulunan seri numarası kısmından ulaşabilirisniz. Diğer bölüme ise ekranda yer alan yazı ve sayıları yazınız. Karşınıza türkçe olarak gelen ekrandan Onarım ve Servis Kapsamı bölümüne giriş yapınız. “Tahmini SonKullanma Tarihi” karşısında yazan bölüm telefonunuzun garantisinin olup olmadığını sizlere gösterecektir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz