Yanmayan ısınmayan Pil Samsung Li-Ion

/ 29 Ekim 2017 / 1.661 / yorumsuz
Yanmayan ısınmayan Pil Samsung Li-Ion

Li-Ion Piller Artık Yanmayacak 

Samsung firmasının başını ağrıtan son pil skandalının ardından yanmayan Li-Ion pillerin geliştirilmesi için düğmeye basıldı. Stanford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda alev almayan Lityum – İyon pillerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu sayede son döneme damgasını vuran sıklıkla alev alan cihaz skandallarının da önüne geçilmiş olacak. Trifenil Fosfat (Triphenyl Phosphate ) olarak isimlendirilen özel bir bileşen kullanılarak geliştirilen bileşen sayesinde bataryanın içinde bulunan negatif ve pozitif elektrotlar ayrıştırılacak. Yapılan bu ayrıştırma sayesinde yüksek ısılarda yaşanan alev alma sorunu da engellenmiş olacak.

Pilin Performansını Etkilemeden Yangın Riski Sıfırlanacak

Daha öncede benzer amaçlarla farklı projeler denenmiş ancak geliştirilen tüm çözümler yangın riskini sıfırlasa da pilin gösterdiği performansı da olumsuz etkilemiş ve pilin ömrünü düşürmüştü. Stanford Üniversitesi tarafından geliştirilen bu yeni proje kapsamında ise geliştirilen çözüm hem riski sıfırlıyor hem de pilin performansı üzerinde hiçbir şekilde olumsuz etki yaratmıyor.

Geliştirilen bu yeni çözüm sayesinde elektronik cihazların büyük bir bölümünde yaşanan aşırı ısınma sorunu da tarihin tozlu raflarına kaldırılmış olacak. Bu nedenle üniversitenin yapmış olduğu araştırma son derece önemli kabul ediliyor ve elektronik firmaları tarafından da büyük bir merakla yakından takip ediliyor. Projenin en önemli özelliği de pil performansı üzerinde hiçbir olumsuz etki yaratmadan yangın riskinin sıfırlanması ve patlama riskini engellemesi olarak gösteriliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz