Bilgisayardan Kablosuz İnternete Bağlanma

/ 29 Ekim 2017 / 10.791 / yorumsuz
Bilgisayardan Kablosuz İnternete Bağlanma

Masaüstü Bilgisayar İle Kablosuz İnternete Bağlanma
 
Masaüstü bilgisayarınız nasıl internete bağlayabilirsiniz?

Bilgisayarların vazgeçilmezliği günümüzde tartışmaya açık bir konu değil, evden ve işten pek çok işlemimizi bu teknoloji harikası cihazlar ile hallediyoruz. Tabii ki bu işlemlerin yapılabilmesi için ilk ihtiyacımız olan şey de internet bağlantısı oluyor.

Pek çok bilgisayar kullanıcısı iş yerlerinde ya da evlerinde internet bağlantılarını kablosuz modem üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyorlar. Çünkü kablosuz modemler kullanıcı için daha fazla avantaj içeriyor. Bu avantaj arasından en önemli olanı şüphesiz ki gereksiz kablo kirliliğini ortadan kaldırıyor olması. Özellikle kadınlar için ortalıkta olan fazla kablolar temizlik esnasında sorun çıkardığı gibi takıntılı kişilerde daha büyük problemlere sebep oluyor.

Kablosuz modem kullanımda dizüstü bilgisayarlar hiçbir extra işleme gerek kalmadan bağlantı kurulup internet erişimi sağlanabiliyor ancak aynı durum maalesef masa üstü bilgisayarlar için geçerli değil. Dizüstü bilgisayarların kablosuz modeme bağlanmasında büyük avantaj sağlayan wi – fi adaptör maalesef masaüstü bilgisayarlarda bulunmuyor.

Masaüstü bilgisayarlar kablosuz internete nasıl bağlanır?

Masaüstü bilgisayarı kablosuz internete bağlayabilmek için öncelikle gereken kablosuz özelliğe sahip wi -fi adaptör. Bu adaptör sayesinde modem ve bilgisayar arasında bağlantı kurulabilir ve kolaylıkla internete erişim sağlanabilir. Bu kurulum oldukça kolay bir şekilde yapılabilir.

Herhangi bir wi-fi adaptörü direkt olarak ana karta veya usb üzerinden bilgisayara bağladıktan sonra aygıtın kurulumunu yapmalısınız. Her aygıtın içerisinde kendi cd si mevcuttur ve kısa bir yükleme işlemi ile aygıt bilgisayara tanıtılır. Bu tanıtma işleminden sonra dizüstü bilgisayarlarda uygulanan bağlantı yöntemi ile internete erişim sağlanabilir. Kablosuz modemin bağlantı ayarlarına girişi yaparak ve modem şifresini girerek internete giriş yapmış olursunuz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz