Mobil Uygulama Piyasası 2017 Durumu

/ 29 Ekim 2017 / 1.174 / yorumsuz
Mobil Uygulama Piyasası 2017 Durumu
Mobil Uygulama 2016 Yılında Yavaşladı 
İlk olarak 2006 yılında hayatımıza giren mobil uygulama zamanla büyük bir çılgınlığa dönüşerek aynı zamanda milyonlarca dolarların döndüğü dev bir sektöre dönüşmüştü. 2016 yılında onuncu yılını kutlayan mobil uygulama sektörü ilk defa yavaşlama sinyalleri verdi. 9 senede büyük bir hızla yükseler ve rekor üstüne rekor kıran mobil uygulama sektörü 2016 verilerinde ise rüzgârın yavaş yavaş tersine döndüğünü gözler önüne serdi. 
Flurry 2016 Verileri Açıklandı 
Şimdiye kadar açıkladığı güvenilir verilerle dikkat çeken Flurry tarafından açıklanan 2016 yılsonu verilerine göre mobil uygulama sektörü büyümeye devam etse de büyüme hızında son derece sert bir düşüş yaşandığı görüldü. Flurry yapmış olduğu incelemede 2.1 milyar cihazın verilerini incelemeye alırken bu cihazlarda yer alan 940 bin uygulama ve bu uygulamalardan gerçekleştirilen 3.2 trilyon seansı değerlendirdi. 
Büyüme Hızı Çakıldı
Flurry yapmış olduğu kapsamlı araştırma sonucunda mobil uygulama sektörünün 2016 yılında yüzde 11 oranında büyüdüğü görüldü. Oysa 2015 yılında bu büyüme oranı yüzde 58 olarak ölçüldü. Mobil uygulamalarda en çok zaman yine yüzde 44 büyüme oranı ile dikkat çeken mobil ve mesajlaşma uygulamaları birincilik koltuğunu ele geçirdi. Bu uygulamalarda geçirilen süre yüzde 394 arttı. İkinci en çok zaman geçirilen uygulama kategorisi ise finans ve işletme uygulamaları oldu. Bu uygulamayı % 31ile Alışveriş, % 25 ile ise spor uygulamaları izledi. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz