Nintendo Switchin İşletim Sistemi Nedir

/ 29 Ekim 2017 / 2.196 / yorumsuz
Nintendo Switchin İşletim Sistemi Nedir

Nintendo Switch işletim sistemi Android mi?

Nintendo’nun yeni oyun konsolu Switch ‘in işletim sistemi olarak ne kullandığı uzun süredir merak konusuydu. Fakat Cyanogen takımı bu konudaki merakları giderecek bir açıklama ile Switch ’in işletim sistemini açıkladı.

Android yazılımları ile ilgili olanlar, Cyanogen takımı hakkında mutlaka bilgi sahibidirler. Android kullanan cihazların hız performansını maximum düzeye çıkartması ile tanınan Cyanegon Geliştirme takımı, birkaç ay önce beklenmedik şekilde faaliyetini durdurmuştu. LineageOS ismiyle yeni bir girişime yönelen takım, Nintendo’nun oyun piyasasını altüst eden konsolu

Switch ile ilgili önemli bilgiler duyurdu. 

Cyanogen Yazılım Geliştirme takımının lideri Kirt McMaster, Nintendo’nun öncelikli olarak Switch için işletim sistemi konusunda Cyanogen ile işbirliğine girmek istediğini fakat Cyanogen takımının çalışma prensiplerine ve misyonuna aykırı olduğundan bu isteğe olumsuz yanıt verdiklerini açıkladı. Kirt McMaster çok ilgi uyandıracak bir konu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Gizemli İşletim Sistemi açığa çıktı, 

Nintendo Switch konsolunun altyapı olarak kullandığı ROM merak konusuydu ve bu konuda en ufak bir ayrıntı bilinmiyordu, Kirt McMaster Switch ’in Android tabanlı bir işletim sistemi kullandığını ve özel bir Kernel’in olmadığını söyledi, özet olarak Switch in Android ROM kullandığını açıkladı.
Eski popülaritesini kaybeden Cyanogen takımı, aslında bir daha karşılarına çıkmayacak bir şansı ellerinin tersi ile itmiş görünüyor, Önümüzdeki süreçte Nintendo, Switch için Android oyunları hazırlanması için farklı bir yazılım grubu ile çalışırsa, Cyanegon unutamayacakları bir fırsatı kaçıracak.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz