Siteler Güvenli mi Değilmi Nasıl Bilebilirim

/ 29 Ekim 2017 / 2.411 / yorumsuz
Siteler Güvenli mi Değilmi Nasıl Bilebilirim

Online Alışverişte Chrome Güvenilir Olmayan Siteleri Söyleyecek 

Dünyanın en çok kullanılan arama motorları arasında yer alan Google Chrome yapılan son güncelleme ile beraber yeni özelikleri devreye soktu. Buna göre internetten online alışveriş yapmak isteyen kişilere dolandırıcıların hedefi olmamalarını sağlamak amacı ile destek verilecek.

Sayfa Güvenli Değilse Google Chrome Sizi Uyaracak

İnternet üzerinden alışveriş yapmak isteyen ya da fatura ödemek isteyen kişilerin en çok tereddüt ettikleri konular arasında yer alanlardan biride kullandıkları sitenin güvenirliği oluyor. İşte yeni Google Chrome güncellemesi de tam bu noktada devreye giriyor ve kullanıcılara kullandıkları sitenin güvenirliği hakkında bilgi veriyor.

Güvenli Değil Uyarısı Verecek 

Kredi kartı bilgilerinizi güvende tutmak için Google Chrome HTTPS kullanımı gerçekleştirmeyen bir internet sitesini ziyaret etmeniz durumunda hemen adres çubuğu üzerinde bu sitenin güvenilir olmadığı konusunda uyarı verecektir. Bu uyarı hemen adres çubuğu üzerinde çubuğun sol tarafında güvenilir değil şeklinde not secure ibaresi ile gösterilecek.

Amaç HTTPS Kullanımını Arttırmak 

Bu uyarı sayesinde sitelerinin tercih edilirliğini arttırmak isteyen site sahiplerinin HTTPS kullanımını tercih etmeleri zorunlu gibi görünüyor. Çünkü bu uyarı siteden alışveriş konusunda tüketicilerin büyük bir ikilime düşerek siteden çıkmalarına neden olacak. Aynı zamanda son Google güncellemesi ile beraber mobil kullanıcıların kullanım hızlarının yüzde 28 oranında arttığı ve güç tüketimi performansını da olumlu olarak etkilediği gelen bilgiler arasında bulunuyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz