CompactGUI Kullanarak Oyun Dosyaları Nasıl Küçültülür

/ 29 Ekim 2017 / 2.405 / yorumsuz
CompactGUI Kullanarak Oyun Dosyaları Nasıl Küçültülür
Oyun Dosyası Boyutu Nasıl Küçültülür?
Özellikle de 4K çözünürlüğe sahip olan oyunlar nedeni ile dosya boyutları devasa boyutlara ulaşırken oyun dosyası boyut küçültme işlemleri de artık bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Çok popüler olan ve yeni çıkan oyunlar arasında yer alan Forza Motorsport 7, 1 ve Middle-Earth: Shadow of War gibi oyunlar 100 GB aşan boyutları ile sıkılaştırmayı bir tercihten ziyade zorunluluk haline getiriyor.
CompactGUI Kullanarak Oyun Dosyaları Nasıl Küçültülür?
Bunun için kullanabileceğiniz çok sayıda yöntem ve uygulama bulunuyor. Bunlardan biride CompactGUI uygulaması olarak öne çıkıyor. Programı indirdikten sonra yüklemenize gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. CompactGUI uygulamasını indirdikten sonra Choose Folder to Compress bölümünden sıkılaştırılacak olan oyunu seçip ikinci bölümden XPRESS 16K yazan kısmı işaretleyerek Compress files in subfolders as well yazan bölümü de işaretleyip onay vermeniz durumunda sıkılaştırma işlemi gerçekleştirilecektir.
CompactGUI Dosya Boyutunu Ne Kadar Küçültür?
Her oyun için farklı sonuçlar verse de uygulama yine de gözle görülür olumlu sonuçlar veriyor. Bazı oyunlarda bu verim yüzde 60 seviyesine kadar çıkıyor. Yapılan sıkılaştırma işleminin olumsuzluk yaratmadığı da yapılan değerlendirmelerde gözle görülür bir şekilde fark ediliyor. Bu nedenle başarılı bir oyun sıkılaştırma programı arayan kişilerin bu uygulamayı kullanmaları öneriliyor.
Oyun AdıSıkıştırılmamış HaliSıkıştırılmış HaliKazanç
Outlast 225,3 GB19,3 GB6 GB
Dead Rising 457 GB52,7 GB4,3 GB
Rise of the Tomb Raider20,3 GB19,3 GB1 GB
DOOM67 GB50,1 GB16,9 GB
World of Warcraft45,5 GB45 GB0,5 GB
Oyunların Hepsinin Depolandığı Klasör715 GB597 GB118 GB

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz