Facebook GitHub Anahtarı Oluşturma

/ 29 Ekim 2017 / 1.262 / yorumsuz
Facebook GitHub Anahtarı Oluşturma
Parola Sorununu Çözmek İçin Facebook Yeni Bir Hizmet Sunuyor 
Günümüzde farklı pek çok site ve uygulama için şifre oluşturma zorunluluğu bulunurken oluşturulan bu şifreler ne yazık ki bir süre sonra unutulabiliyor. Facebook ise pek çok kişinin yaşadığı bu sorunu çözmek için yeni bir hizmeti sunmaya başladı. Parola unutma derdine son verecek olan yeni uygulama ile beraber parolalarınıza ve oturum açma bilgilerinize güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak. 
GitHub Anahtarı Oluşturmanız Yeterli 
Facebook oturum açma bilgilerini kaybeden kişilerin yapacakları doğrulama işlemlerini tamamlayarak tekrar hesaplarına ulaşmalarına izin verilirken sunulan bu yeni hizmet ile de GitHub parola bilgilerini kaybeden kişilerin çok daha kolay bir şekilde ve kısa sürede hesaplarına ulaşmaları sağlanacak. İşlemlerin tümü şifreli HTTPS bağlantısı üzerinden yapılacağı için hiçbir güvenlik sorununun yaşanma riski de bulunmayacak. İlk kurulumu yapmak isteyen kişilerin ilk olarak GitHub anahtarı oluşturmaları ardından da oluşturdukları bu güvenlik anahtarını hesaplarına kaydetmeleri yeterli oluyor. Anahtarı oluşturan kişilerin şifrelerini unutmaları durumunda Facebook üzerinden yeni anahtar gönderilmesini sağlıyor. 
Facebook Ekstra Güvenlik Özellikleri Sunuyor
Tuttuğunuz takım gibi kötü niyetli pek çok kişinin tahmin edebileceği basit sorularla hesap kurtarma seçeneği sunulmasının da önüne geçiyor. E posta hesabınızın ele geçirilmesi durumunda ise bütün hesaplarınızın ele geçirilmesini engellemek amacı ile Facebook hız sınırlaması uygulanıyor. Facebook bu hizmeti daha da yaygınlaştırmak için gerekli adımları atmaya devam ediyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz