Pokemon GO Oyunu Yasaklandı mı?

/ 29 Ekim 2017 / 1.821 / yorumsuz
Pokemon GO Oyunu Yasaklandı mı?

Pokemon GO Oyunu Resmen Yasaklandı 

Özellikle de gençler arasında büyük bir hızla yayılan Pokemon GO oyunu yeni bir yasaklama haberi ile bir kere daha gündeme taşındı. Dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan Çin Pokemon GO oyunu ve diğer gerçeklik uygulamalarını resmi olarak yasakladığını duyurdu. Yasaklama nedeni olarak ise güvenlik gerekçeleri gösterildi.

AR Kullanan Uygulamalar Yasaklandı 

Çin güvenlik açısından risk içerdikleri gerekçesi ile AR kullanıldığı bilinen uygulamaları Çin vatandaşlarının kullanmalarını yasakladı. Niantic tarafından geçen senenin yaz döneminde kullanıma sunulan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran Pokemon GO henüz Çin’de kullanıma sunulmadan böylelikle yasaklanmış oldu. Yani Çin daha oyunu piyasaya çıkmadan yasaklamış oldu.

Pokemon GO Oyunu Neden Yasaklandı?

Oyunun yasaklanma nedeni olarak Çin iki önemli neden öne sürdü. Bunlardan ilki ve önemli Pokemon GO ve AR kullanan uygulamaların GPS özelliklerini kullanarak coğrafi bilgilerin güvenliklerini tehdit ettikleri iddia ediliyor. Yasaklamanın ikinci nedeni olarak ise Pokemon GO oyununun sahip olduğu yetkiler ile oyunu indiren kişilerin bilgilerini taşıyabilmesi gösteriliyor.
Çin’in güvenlik konusundaki katı tutumu daha öncede pek çok yasağın getirilmesine neden olmuştu. Oyunlar konusunda da son derece sert bir tutum sergileyen Çin daha önce de dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan Battlefield 4 oyununu yasaklamış ve Çin vatandaşlarının bu uygulamaya ulaşmalarını engellemişti. Aynı kesin tutumu Pokemon GO oyunu içinde sergilemeye kararlı görünen Çin resmi yasak uygulamasına başladı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz