Remix OS İşletim Sistemi Hakkında Bilgi 2017

/ 29 Ekim 2017 / 1.188 / yorumsuz
Remix OS İşletim Sistemi Hakkında Bilgi 2017
Remix OS İşletim Sistemi Hakkında Bilgi 2017
Mobil sektörü her daim kendini yenileyen ve yeni ürünler piysaya çıkartan bir sektördür. Mobil dünyasında bu teknoloji hariakası ürünleri kullanabilmek için bir yazılıma ihtiyaç duyulmaktadır. Piyasada bir kaç tane farklı işletim sistemi bulunmaktadır. Apple firması kendi telefon modellerinde kullanabileceği bir yazılımı üreterek adına iOS işletim sistemi demiştir. Apple bu işletim sistemini kendi cihazları dışında kullandırmamıştır. Peki iOS dışında başka işletim sistemi var mıdır?
Evet iOS dışında hatta iOS işletim sisteminden daha fazla kullanılan ve etrafımızda yer alan telefonların bir çoğunda yer alan android işletim sistemi bulunmaktadır. Android işletim sistemi ise Google firması tarafından geliştirilmektedir. Google bu işletim sistemini linux tabanlı yazarak bir çok farklı markanın kullanımına sunmuştur. Bildiğiniz bütün bilindik markalar android işletim sistemini kullanmaktadırlar. Fakat markalar kendi modellerine göre tasarım olarak değişiklik yaparak telefonlarında kullanmaktadırlar. 
Açıkcası android işletim sisteminin bu özelliği  herkese açık olması bizler içinde bir tercih sebebidir. Ayrıca tasarım olarakta cihazlara uyum olarkata iOS işletim sistemi ile aynı düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Android dışında ise microsoft tarafından geliştirilen ve Windows Phone şeklinde isimlendirilen bir işletim sistemi bulunmaktadır. Fakat bu işletim sistemi çokda kullanışlı olduğunu söyleyemeyiz. Etrafınızda bulunan cihazlarda da bu işletim sistemini görmeniz kuvvetle muhtemel değildir. Şimdi bu işletim sistemleirnin yanı sıra duymadığınız farklı bir işletim sisteminden sizlere bahsedeceğiz. Remix OS isimli bu işletim sistemini hangi adresten indirebileceğinizi burada paylaşacağız.  
Remix OS indir Remix OS işletim sistemi alternatif bir işletim sistemi denemek isteyen kullanıcılar için apayrı bir deneyim sunmaktadır. Şunuda belitmek isteriz bu işletim sistemide android tabanlıdır. Fakat telefonlarımızda kurulu olan android işletim sisteminden farklı bir gurup tarafından geliştirilen ücretsiz bir işletim sistemidir. Remix OS işletim sitemini mobil cihazlarınıza kurduğunuzda ise sizlere mobil cihazdan çok masaüstü bilgisayarınızı kullanıyormuş hissi vermektedir. Android platformunda yer alan bütün oyun ve uygulamaları bu işletim sisteminde de çalıştırabilirsiniz. Şuan Alpha konumunda olan sistemin ileride karalı sürümleride çıkacaktır. Fakat bu alpha sürümüde gayet kararlı bir şekilde çalışmaktadır. Remix OS’ i jide.com/remixos-for-mobile adresinden işletim sistemini indirebilirsiniz.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz