Samsung Galaxy Note 8 Sıkça SoruGalaxy Note 8 Sıkça Sorulan Sorularlan Sorular

/ 29 Ekim 2017 / 1.342 / yorumsuz
Samsung Galaxy Note 8 Sıkça SoruGalaxy Note 8 Sıkça Sorulan Sorularlan Sorular

Galaxy Note 8 Sıkça Sorulan Sorular

Samsung’un yakın zamanda piyasaya sürmeye hazırlandığı Galaxy Note 8, Phablet seven kullanıcıların merakla bekledikleri bir model. Note 8 ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

Samsung’un geçen yıl yaşadığı talihsizliklerden dolayı Galaxy Note 7’yi piyasadan toplatmak zorunda kalması sebebiyle şu an Phablet segmentindeki en son akıllı telefonu Galaxy Note 5. Bu nedenle yıllardır S Pen ile işlem yapabildikleri büyük ekranlı Note serisine alışan kullanıcılar için şu anda meraklı bir bekleyiş var.

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 acaba hangi özelliklere sahip olacak? Ne zaman satışa çıkacak? Son haberler ışığında Galaxy Note 8 ile ilgili tüm bilgileri bir araya getirdik.

Samsung Galaxy Note 8’in çıkış tarihi

Galaxy Note 7, Ağustos 2016’da tanıtıldı ve aynı ay içinde ABD’de satışa çıktı. Bu yıl da aynı takvim geçerli gibi görünüyor. Güney Kore haber sitesi The Bell’e göre Samsung, Ağustos ayı ortasında Note 8’i tanıtarak ön sipariş toplamaya başlayacak. The Bell, Samsung’un tanıtılması muhtemel iPhone 8’den önce Note 8’i piyasaya süreceğini düşünüyor.

Bununla birlikte, SamMobile tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Note 8 Eylül ayında tanıtılacak. Siteye göre Samsung, 1 Eylül’de başlaması beklenen Berlin’deki IFA’da Note 8’i tanıtarak kısa bir süre içinde satışa sunacak. Raporda iPhone 8’den önce piyasaya sürülmesinin beklendiği belirtiliyor.

Samsung Galaxy Note 8’in özellikleri neler?

Galaxy S8 serisi gibi Note 8’in 2.960 x 1.440 piksel ve 18.5: 9 en-boy oranıyla kavisli bir Super AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte, 5.7 inç ekrana sahip Note 7’ye kıyasla biraz daha büyük bir ekranla gelecek. Note 8’in 6.3 veya 6.4 inç ekrana sahip olması bekleniyor.

Son yayınlanan raporlar Note 8’in Snapdragon 836 ile geleceğini belirtiyor. ABD modelinde bu yonga setinin kullanılması beklenirken Avrupa pazarında Samsung’un Exynos 8895 işlemcisi kullanılacak.

Note 8 ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de RAM miktarı. Birçok analiste göre Note 8 6GB RAM ile gelecek. Note 8’de kamera konusunda da önemli bir değişim yaşanacak. Yeni modelin 12 MP geniş açılı objektife ve 3X optik zoom 13 MP telefoto objektife sahip çift kamera ile gelmesi bekleniyor.

Parmak izi sensörünün beklenenin aksine cihazın ekranına entegre olmayacağı düşünülüyor. Naver’ın yayınladığı bir rapora göre, ekrana entegre parmak izi tarayıcıları konusunda hala teknik olarak çeşitli kısıtlamalar var. Bu yüzden Samsung’un tarayıcıyı Galaxy S8 gibi cihazın arkasına koyma ihtimali yüksek.

Note 8’in IP68 sertifikası, yeni S Pen ve 3500 mAh bir pil ile gelmesine kesin gözüyle bakılılıyor. Şirketin sanal asistan Bixby’nin daha geliştirilmiş versiyonunu bu modele eklemesi muhtemel. Note 8, Android 7.1.1 yazılımı yüklü olarak gelecek.
 
Samsung Galaxy Note 8 tasarımı nasıl olacak?

Note 8’in Galaxy S8 serisi ile benzer bir görünüme sahip olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte daha büyük bir ekran, çift kamera ve parmak iki okuyucunun konumu (belli değil) yönleriyle S8’den ayrılması bekleniyor. 6.4 inçlik ekranı ile Galaxy S8 Plus’a yakın bir tasarımın gelme ihtimali yüksek.

Cihazın tasarımı bir kaç gün önce sızdırılan videoda görülebiliyor. Cihazın ön tarafına ait olduğu iddia edilen videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 8’in fiyatı ne olacak?

Galaxy Note serisi oldukça pahalı olarak biliniyor. Ne yazık ki, Note 8 ile muhtemelen bu anlayış değişmeyecek. Note 7, ABD’de piyasaya çıktığında Galaxy S7 edge’den 80 dolar daha fazla yani 805 dolara satılmaya başlamıştı. Galaxy S8 Plus’ın 825 dolar civarı bir satış rakamına sahip olduğunu düşünürsek Note 8 de muhtemelen 900 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Fiyat biraz yüksek olsa da Samsung, Note 8 ile birlikte bazı hediyeler verebilir. Teknoloji devi geçen sene 256 GB microSD kart, Gear Fit 2 ve Gear VR kulaklık hediye ederek kullanıcıların ilgisini Note 7’ye çekmeye başarmıştı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz