Suya Düşen Telefonu Nasıl Kurtarabilirim

/ 29 Ekim 2017 / 1.163 / yorumsuz
Suya Düşen Telefonu Nasıl Kurtarabilirim
Su nedeniyle hasar gören telefonu kurtarın
Telefonum Sudan Hasar Gördü Çalışmıyor Ne Yapmalıyım
Yeni cep telefonunuz suya düştü. Ancak kurtarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz.
Elektrikli cihazların zehiri sudur. Kısa devre nedeniyle onarılmaz hasarlar oluşur. En önemli önlemse bataryayı çıkartıp bir süre cihazı kullanmamak. Eğer cihazınızda elektrik olmazsa kısa devre de olmaz. Ancak her durumda telefonun garanti kapsamından çıktığını unutmayın. Cihazınızın suya düşmesi her göstergenin ıslanacağı anlamına gelmiyor. Telefonunuzun onarılması için ilkin devre tablosunu yıldız tornavidayla açmanız gerekiyor. Cihazınızın modeline göre bu işlem basit ya da zor olabiliyor. Hoparlör ve ekranın devre kartına nasıl bağlandığını inceleyin ve mümkünse kablolarla karta bağlı bu aparatları sökün. Çoğu akıllı telefonun sökme işlemi YouTube videolarında detaylarıyla anlatılıyor.
Tek yapmanız gereken telefonunuzun adını arama alanına “disassembly” kelimesiyle yazmak. Karşınıza hemen sökme işlemlerini gösteren video alternatifleri gelecektir. Sökme işlemini tamamladıktan sonra devre kartını bir gün boyunca izopropanol’de bırakın (izopropanol’ü bir eczaneden temin edebilirsiniz). Suda çözünebilen bu alkol hızlı buharlaşma sağlıyor. Kartı çevirerek solüsyonun her noktasına temas etmesini sağlayın. Daha sonra sıvıdan çıkartın ve kurulayın. Koruyucu kaplama kısımlarını alkolle
temas ettirmeyin. Aksi takdirde yüzey kısımlarında yıpranma olması muhtemel. Dolayısıyla cihazınız yıpranmış görünür ve estetik görünümünü kaybeder. Devre kartını ikinci kez alkol solüsyonuyla yıkadıktan sonra sıcak bir yerde bir gün boyunca kurumaya bırakın. İzopraponol tüm suyu çözerek buharlaşmasını sağlayacaktır. Kurutma esnasında cep telefonunuzun ısınmamasına dikkat etmelisiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra söktüğünüz gibi
cihazınızı tekrar birleştirin, bataryayı takın ve açın. Normal koşullarda bir sorun yaşamadan cep telefonunuzun tekrar çalışması gerekiyor.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz