Türkiyede İnternetin yavaş Olma Sebebi Nedir

/ 29 Ekim 2017 / 1.307 / yorumsuz
Türkiyede İnternetin yavaş Olma Sebebi Nedir

Türkiye’de İnternet Neden Bu kadar Yavaş?

Araştırmalar sonucunda, internet hızına göre yapılmış sıralamada Türkiye çok gerilerde kalıyor. Ortalama hızın 4 Megabit olması birçok faktöre bağlı.

İnternetin hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Fakat hızı, kalitesi bizi, 15 Megabit ortalama hızı olan Kenya ve 8,6 Megabit olan Şili’nin gerisinde, 67. sırada bırakıyor. Ülkenin gelişmişlik düzeyi, hatta ekonomisinin gelişmesinde bile büyük rol oynayan internet bizim için oldukça içler acısı bir durum.

Türkiye’de sadece 57’lik bir kesim 15 megabit ve üzerinde bir hızla internet erişimi sağlayabiliyor. Kalan kullanıcılardan ise %19’u, 10 megabit gibi ortalama bir hıza sahip. Geri kalan çoğunluk, 4 megabit gibi düşük bir hızla internete erişebiliyor.

Ülke genelinde ortalama hızı 7,6 megabit olan Türkiye, 15,4 megabit fiber hızı olan Avrupa’nın çok gerilerinde yer alıyor.

Fiber altyapı uzunluğu 290 bin km olan Türkiye’nin, internet kullanıcısı olan 21 milyon haneye fiber interneti ulaştırmak için altyapısını 5 kat daha geliştirmesi gerekiyor.
TELKODER’in Başkanı olan Yusuf Ata Arıak bu konu üzerinde, fiber altyapının genişletilmesini zorlaştıran engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz