BIOS Parolasını Bulma Değiştirme İşlemi

/ 29 Ekim 2017 / 1.069 / yorumsuz
BIOS Parolasını Bulma Değiştirme İşlemi
BIOS Parolasını Bulma Değiştirme İşlemi 

BIOS parolasını başarıyla okuyun veya silin
Güvenlik kaygınız kendi başınıza çorap ördü, BIOS’u yeniden ayarlamak istediniz, ama parolayı unuttunuz.
BIOS parolası temizlemenin en kolay yolu silme jumper’ını ayarlamak. Bu jumper neredeyse bütün kişisel bilgisayarların klasik anakartlarında mevcut. Anakartınızın kılavuzunda “BIOS Reset”, “Clear RTC” veya “CMOS Reset” bilgilerini arayın, (kullanım kılavuzunu gerekirse üretici web sitesinden indirebilirsiniz). Aradığınız bilgiler ve talimatlar genelde “Jumpers” bölümü altında olur. 
Yakın zamanlarda jumper görevi üstlenen tarayıcılar çıkmaya başladı, bunlarda BIOS ayarları ve parolalar kayıtlı olduğundan, bunların güç kaynağı ile bağlantısı kesilince parola siliniyor. Kılavuzdaki talimatları izleyin, şayet anakartınızda uygun bir jumper veya tarayıcı yoksa BIOS RAM’i tampon bellek pilini çıkartarak silmeyi de deneyebilirsiniz. Bu işlemlerde bilgisayar kablosunu muhakkak prizden çıkartın. Lityum pili çıkartın ve pil bölgesine ufak bir bozuk para koyun. Bu sayede BIOS bellek içeriğine giden kalıntı voltaj atılmış olur. 
Şimdi en az 10 dakika (soğuk bir bölgedeyseniz en az 15 dakika) bekleyin, sonra parayı alıp yerine pili yerleştirin. Yeniden başlatma sırasında BIOS’a girip fabrika ayarlarını yükleyin. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra BIOS’U yeniden yapılandırabilirsiniz. Bu yöntem genelde dizüstü bilgisayarlarda işe yaramaz. Böylesi durumlarda üreticinin ürün destek kılavuzlarına bakabilirsiniz.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz