Videolara Arka Plan müziği yükleme programı indir yükle

/ 29 Ekim 2017 / 2.291 / yorumsuz
Videolara Arka Plan müziği yükleme programı indir yükle

Videolara Müzik Yüklemek İçin Programları İndirin

Videolarda kullanılan müziklerin telif hakkı YouTube başta olmak üzere birçok sosyal ağın ciddiye aldığı bir konu. Video içeriklerinize telif ihlali olmadan ücretsiz müzik ya da ses efekti ekleyebileceğiniz 8 kaynağı sizler için derledik.

Günümüzde içerik pazarlamasında videonun yeri hiç olmadığı kadar büyük. YouTube ise markaların ve bireylerin videolarını yüklemeyi tercih ettikleri en büyük platform. Eğer siz de YouTube’ta içerik oluşturuyorsanız platformun, video arka planlarına eklenen müzik ya da ses parçalarının telif hakları konusunda ne kadar hassas olduğunu şüphesiz biliyorsunuzdur.

YouTube kadar birçok sosyal medya mecrası da telif hakları ile yakından ilgileniyor. Örneğin Facebook üzerinden paylaştığınız bir videoda telif ihlali söz konusu olduğunda videonuz erişime engellenebiliyor.

Videonuza ekleyeceğiniz müziğin ya da ses dosyasının hangi şartlarda, nasıl kullanılması gerektiğini bilmek  ise bazen karışık bir hale dönüşebiliyor. Günümüzde Creative Commons lisansına sahip eserler, müzikler ya da seslerl, çoğu zaman kreatif işlerinize yasal olarak eklenebiliyor. Ticari kullanımda ise materyali sanatçının belirttiği şartlarda kullanmanız gerekiyor.

Ticari kullanım alanında videonuza ekleyeceğiniz ses parçaları ya da müzikleri Creative Commons Zero (CC0)  ile çözebilirsiniz. Videolarınız için  CC0 lisanslara sahip ses ya da müziklere ulaşabileceğiniz siteleri sizler için derledik. Ancak telif hakkı sahiplerinin sık sık politikalarını değiştirebileceğini göz önünde bulundurarak, platformlardaki ses ya da müzikleri kullanmadan önce lisans anlaşmalarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

ccMixter

ccMixter, dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerin hazırlamış olduğu orijinal samplelara ve enstrümansız ses kayıtlarına ulaşabileceğiniz bir site.  Sitedeki servislerden ticari amaçlı videolarınız için de ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Free Music Archive

Radyo istasyonu WFMU tarafından oluşturulan  ve ücretsiz olan Free Music Archive, tüm zamanların  en iyi müziklerinden, geçtiğimiz ay ya da haftaya ait en popüler müziklere kadar aramanızı parçanın türü  ya da liste seçimlerinize göre düzenliyor.

Incompetech

Incompetech binlerce müzikal ses efektini ve besteci Kevin MacLeod’un müziklerinin daha uzun kısımlarına ulaşmanızı sağlıyor. Platform, müzik türü, his, tempo  gibi kriterlerde arama yapmaya imkan verirken, yine müzik türü ve modu temel alan koleksiyonlara da ulaşmanızı sağlıyor.

Free Sound

Free Sound, CC0 lisansı kapsamında da olan ses efektlerinden oluşan geniş bir koleksiyona sahip.

Kamu alanına düşen müzikler alternatif olabilir

Öte yandan videolarınız için ücretsiz faydalanabileceğiniz başka bir yöntem daha var.  Kamu alanına düşen ses dosyası ya da müziği hiçbir izin olmadan istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Günümüzde birçok eser zaman aşımından ya da sanatçının eserini kamuya açık olarak sunmasından dolayı özgürce kullanılabilmektedir. Kamu alanına düşen müzikleri ve sesleri bulabileceğiniz kaynaklar ise şöyle:

FreePD.com

FreePD.com,  kamu alanına düşen ses efektlerini geniş bir yelpazede sunduğu gibi, Incompetech’in isim babası besteci Kevin MacLeod’un yarattığı müzik ve seslerden de faydalanmanızı sağlıyor. Buradaki çalışmaları MacLeod’un diğer çalışmalarından ayıran özellik, bestecinin eserlerini kamusal alana bağışlamış olması. Yani videolarınızda kullanacağınız materyaller için kendisine herhangi bir kredi sağlamanıza (ücret ödeme ya da isme ithafta bulunma gibi) gerek yok.

Musopen

Musopen, kamu alanına düşen müzikleri besteci, müzisyen, enstrüman, tür ya da ait oldukları yüzyıla göre arama imkanı veren bir platform.

YouTube Ses Kütüphanesi

YouTube Ses Kütüphanesi hazırlamak istediğiniz videolar için ücretsiz müzik sağlıyor. Bazı müzikler Creative Commons lisansına sahip olsa da, birçoğu kamu alanına düşmüş müzikler.  Ses parçalarının Creative Commons lisansına mı yoksa kamu alanına düşen müzikler  olduğunu anlamanız için ilgilendiğiniz materyalin detaylarını incelemenizde büyük fayda var. Youtube Ses Kütüphanesi, içinde devasa bir ses efekt kütüphanesini de içinde barındırıyor.

Partners in Rhyme

Partners in Rhyme, ticari amaçlı kullanmak istediğiniz videolara, telif hakkı istemeyen müzik ve ses efektleri bulmanıza yardımcı olan bir platform.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz