Web Site İsmi Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir

/ 29 Ekim 2017 / 1.315 / yorumsuz
Web Site İsmi Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir

Web Site İsmi Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her geçen gün gelişen internet teknolojisi içerisinde yer almak istiyorsanız hemen bir internet sitesi açabilirsiniz. Web sitesi açmak isteyen kişilerin en çok dikkat etmeleri gereken konu ise kesinlikle sitelerine isim belirleme konusu olmalıdır. İsim bulma sürecinde aceleci davranılmaması ve çok iyi şekilde belirli kriterlerin ışığında araştırma yapılması gerekiyor. Peki, web sitemize isim ararken nelere dikkat etmeliyiz?

Uçuk İsimlerden Mutlaka Uzak Durun

İnternet sitenizin ne kadar büyüyeceğini önceden kestirmeniz mümkün olmasa da mutlaka çok büyüyeceğini düşünerek saçma isimlerden uzak durmanız gerekiyor. Özellikle de .com uzantılı internet sitelerinde isim bulmak daha önce bu alan adlarının başkaları tarafından satın alınması nedeni ile sıkıntılar yaratsa da sabırlı olmanız ya da başka alan uzantıları tercih etmeniz uzun vadedi sizin yararınıza olacaktır.

Sayısal İfadelerden Uzak Durun 

Seçtiğiniz alan adı bir başkası tarafından satın alındıysa bu durumda başına sayısal bir ifade ekleyerek bu alan ismini almak mantıklıdır. Ancak bunu yaparken rakamlar yerine sayıları harflerle ifade etmek çok daha avantajlı olacaktır. Çünkü rakamlardan ya da rakamlarla karışık harflerden oluşan alan adları yerine sadece harflerden oluşan alan adları daha değerlidir.

Telif Hakkını İhlal Etmeyin 

Alacağınız alan isimleri telif hakkı ya da kanunlarla çelişen isimlerden oluşmamalıdır. Bunları ihlali durumunda sitenizin ne kadar trafiği olursa olsun açılan karşı davalarla kapatılması söz konusu olabilir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz