Whatsapp Dolandırıcılığı, Whatsapp Anket Paylaşımları

/ 29 Ekim 2017 / 2.894 / yorumsuz
Whatsapp Dolandırıcılığı, Whatsapp Anket Paylaşımları

WhastApp Üzerinden Hediyeli Anket Doldururken Dolandırılmayın 

Dolandırıcıların artık çok daha fazla interneti kullanması her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yönteminin su yüzüne çıkmasına neden oluyor. Bunların en son örneklerinden biride WhatsApp üzerinden yollanan Starbucks anketi oldu. WhatsApp üzerinden adeta bir virüs gibi yayılan anket paylaşımları nedeni ile şimdiye kadar binlerce kişi dolandırıcılar tarafından mağdur edildi.

Gönderilen Her Bilgiye İnanmayın 

Ne yazık ki toplum olarak sanal dünyada yaptığımız en büyük yanlış her bilginin doğruluğuna sorgulamadan inanmamız oluyor. Paylaşılan bilgilerin doğruluğu araştırılmadan hemen kaynağa yönelmekte sizi dolandırıcıların açık hedefi haline getiriyor. Bunun en iyi örneklerinden biride Starbucks anketi oldu.

Gelen mesajda bir link veriliyor ve bu linkte yer alan anketi doldurmanız isteniyor. Ankete katılım karşılı olarak ise anketi dolduran kişilere 500 liralık Starbucks kartı verileceği vaat ediliyor. Anketi dolduran kişiden en son olarak hediye kartın yüklenmesi için bu mesajı kendi listesinde yer alan 10 kişiye yollaması isteniyor. Gönderilen her davet linki yeni kişilerin bu tuzağa düşmesi anlamına geliyor ki bu sayede milyonlarca kişiye mesaj gönderilmiş oluyor.

Anket linki güvendiğiniz bir arkadaşınızdan geldiği için hiç sorgulamadan anketi doldurmaya başlıyorsunuz. 10 kişiye davet gönderdiğiniz anda ise sistem bunu otomatik olarak algılayarak sizi yeni bir sayfaya yönlendiriyor ki bu sayfada tüm kişisel verileriniz çalınıyor ve sizden izinsiz para çekilerek dolandırılmış oluyorsunuz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz