WiFi Direct Nedir, WiFi Direct Telefonda Nasıl Kullanılır

/ 29 Ekim 2017 / 3.937 / yorumsuz
WiFi Direct Nedir, WiFi Direct Telefonda Nasıl Kullanılır

WiFi Direct Nedir, WiFi Direct Telefonda Nasıl Kullanılır?

WiFi Direct Nedir?

Özellikle de yeni telefon satın alan kişilerin eski telefonlarında kalan bilgileri yeni telefona aktarmak için kullandıkları WiFi Direct özelliği farklı telefonlar arasında bilgi akışını sağlayan özel bir yöntemdir. Yine bu yöntem sayesinde mobil cihazlarda taşınan dosyalar farklı cihazlar ve mobil cihazlar arasında dosya paylaşımı çok daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir.  İşte iki farklı cihaz arasında wifi bağlantı hattı üzerinden dosya aktarımını sağlayan sisteme WiFi Direct adı verilmektedir.

WiFi Direct Nasıl Kullanılır?

Dosya gönderimi gibi farklı amaçlarla WiFi Direct hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin mutlaka wifi bağlantı özelliğine sahip cihazı olması gerekmektedir. Yine dosya alışverişi yapılacak olan ikinci cihazda da wifi bağlantı özelliğinin bulunması gerekir. Bu hizmetten yararlanmak için akıllı telefonların ayarlar bölümünü ziyaret ederek internet paylaşımı oluşturma bölümüne giriş yaptıktan sonra WiFi hotspot özelliğini aktif ederek cihaz ekranında yer alan şifreyi karşı cihazda da girilmesi ile veri alışverişi yapılabilmektedir.

WiFi Direct Avantajları Nelerdir?

İlk olarak çıkan bluetooth teknolojisinin yerini almaya aday olarak geliştirilen WiFi Direct daha hızlı veri gönderimi ile öne çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirse 2GB büyüklüğüne sahip olan veriler dahi bu bağlantı hızı sayesinde sadece 2 dakika içerisinde karşı tarafın cihazına gönderilmesini sağlamaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde artık akıllı cihazlar ceplerimizde taşıdığımız küçük bilgisayarlar olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Wifi Direct Kullanıyor musunuz?


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz