Windows İşletim Sistemli Tablet Satış Rakamları

/ 29 Ekim 2017 / 1.833 / yorumsuz
Windows İşletim Sistemli Tablet Satış Rakamları

Windows Tablet Satışında Yükselişe Geçti 

Son dönemde yaptığı teknolojik yatırımlarla büyük ses getirmeye devam eden Windows yaptığı yatırımların karşılığını almaya devam ediyor. Özellikle de Windows işletim sistemini kullanan tablet satışlarında yaşanan yükseliş büyük bir başarı olarak görülüyor.  Araştırma firmaları arasında yer alan StrategyAnalytics tarafından açıklanan son analiz raporuna göre toplam tablet satış rakamları dikkate alındığında Windows’lu tabletlerin satış rakamlarının yükseldiği görüldü.

2016 Yılında % 4 Büyüdü 

2016 yılı satış rakamları temel alındığında Windows işletim sistemini kullanan tabletler satış rakamlarını bir önceki yılın satış rakamlarına göre yüzde 4 oranında yükseldi. Yılın en büyük sürprizi ise her zaman satış rakamları ile rakiplerini imrendiren bir performans sergileyen Apple bu sene yüzde 19 gerileme yaşarken en yakın takipçisi olan Samsung firması da tablet satış rakamlarında yüzde 10 oranında değer kaybetti. Android işletim sistemini kullanan tablet satışlarında ise gerileme % 2 ile sınırlı kaldı. Android yaşadığı değer kaybına rağmen pazarın liderliğini % 63 ile korumaya başardı.

Windows Satış Rakamlarını Arttırdı

Ünlü markaların yaşadıkları bu sıkıntılar en çok Windows’a yaradı. Windows tablet satışlarında 2015 yılında gerçekleştirdiği 8,5 milyon birim sayısını 2016 yılında 10,1 milyon birime taşımayı başardı. Bu sayede Windows toplam Pazar payı oranını yüzde 16 seviyesine çekmiş oldu. 2015 yılında yaşadığı olumsuzlukları yen ürünler ile 2016 yılında silmeyi başaran tablet sektörü bu sene büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz