Yurtdışından Gelen telefonları Nasıl Kaydettirebilirim

/ 29 Ekim 2017 / 2.403 / yorumsuz
Yurtdışından Gelen telefonları Nasıl Kaydettirebilirim

Yurtdışından Gelen Telefonu 5 Kolay Adımda Kayıt Ettirmek

Türkiye de alınan yüksek vergiler nedeniyle ne yazık ki akıllı cep telefonlarına çok daha yüksek paralar ödenmesi gerekiyor. Durum böyle olunca daha ucuza orijinal telefon almak isteyen kişilerin ilk tercihleri yurtdışından cep telefonu almak oluyor.

Ancak getirilen cep telefonlarının mutlak suretle kayıt altına alınması gerekiyor. Eskiden Turkcell işlem merkezleri tarafından gerçekleştirilen bu işlemlerin artık bu kanal üzerinden yapılmaması bu işlemin kişinin kendisi tarafından gerçekleştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Peki, yurtdışından getirilen telefon kayıt işlemleri nasıl yapılır?

1.Son 120 gün içinde Türkiye’ye yurtdışından giriş yapan ve yine geriye dönük olarak 2 yıl içerisinde üzerine yurtdışından cihaz getirerek kayıt işlemi yapmamış olan bir pasaport bulunmalıdır.
2.Bu pasaport sahibinin e-devlet şifresi, yurda giriş tarihi ve pasaport numarası bilgileri tam olarak yazılmalıdır.
3.Yurtdışından getirilen telefona #06# tuşlarına basılarak ekranda çıkan e-mei numarası kayıt edilir ve banka şubesi ziyaret edilerek bu numara üzerine vergi tutarı olan 131 liralık ücret yatırılır. Yatırılan verginin sisteme geçmesi 24 saati bulabilmektedir.
4.Daha sonra e-devlet sistemi üzerinden e-hizmetler kategorisine giriş yaptıktan sonra Bilgi Teknolojileri, İletişim Kurumu ve ardından E-MEİ Kayıt menüsü seçilerek açılan ekrandan cihazın kayıt işlemi yapılır. Bunun için cihazda kullanılan cep telefonu numarası yazılarak işlem başlanır ve istenilen bilgiler girilerek kayıt işlemi tamamlanır.
5.Yurtdışından getirilen i-Phone 6 telefonu ise sim kart küçültme işlemi yapılması gerekmektedir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz