2016-2017 Android Sağlık Uygulamaları

/ 29 Ekim 2017 / 1.700 / yorumsuz
2016-2017 Android Sağlık Uygulamaları

2016 Yılının En Beğenilen 5 Sağlık Uygulaması Açıklandı 

Teknolojinin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olması ile beraber sağlık uygulamaları da sayı olarak artmaya devam ediyor. 2016 yılında en çok tercih edilen ve en beğenilen ilk 5 sağlık uygulaması açıklandı. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi olan FDA tarafından da onaylanan bu uygulamalar ise şöyle:

BİOGAMİNG Sağlık Uygulaması 

Microsoft Kinect tabanını kullanan özel bir fizik tedavi uygulaması olan Biogaming son derece özel bir uygulamadır. Bu uygulamanın temeli kişiye özel bir program oluşturmak, programı mümkün olan en eğlenceli hale getirmek ve tedavi boyunca düzenli şekilde uygulanmasını mümkün kılmaktır. FDA onayını almak için biraz geç kalmış olsa da program XBOX ve Kinect bağlantısı olan cihazlar üzerinden hizmet veriyor. Sistemde doktorların hastalarını takip etmesine de olanak sağlanıyor.

Sensimed Sağlık Uygulaması 

İsveç merkezli kurulan bir şirket olan Sensimed halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen Glokom hastalığına yönelik olarak hizmet veren bir sağlık uygulamasıdır. Bu uygulamada göze takılan lens üzerinden sürekli olarak göz tansiyonu kayıt altına alınır ve takibi sağlanır.

Quell 

Kronik ağrıları ilaç kullanmadan beyne yolladığı sinyallerle çözmek için geliştirilen özel bir uygulama olan Quell telefonla kontrol edilebiliyor.

Withings – Thermo 

Nokia tarafından 2016 yılında satın alınan Withings – Thermo yaydığı kızılötesi ışınlar ile ateş ölçmeyi başaran bir uygulama olarak öne çıkıyor.

One Drop 

Şeker hastalarına yönelik olarak geliştirilen One Drop uygulaması kan şekerini düzenli olarak takip ediyor ve cihaz 99,99 dolar gibi bir fiyat ile satışa sunuluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz