2018 Facebook Virüs Temizleme

/ 6 Ocak 2018 / 4.372 / yorumsuz
2018 Facebook Virüs Temizleme

2018 Facebook Virüs Temizleme

Ne yazık ki virüslerin en çok yayıldığı sosyal paylaşım sitelerinden biride Facebook olarak öne çıkıyor. Gerek yapılan paylaşımların tıklanması gerekse de virüslü bağlantılara tıklanması gibi nedenlerle uygulamadan bilgisayarınıza virüs bulaşabileceği gibi yine bilgisayarınıza başka kaynaklardan bulaşan virüslerle Facebook girişinin engellenebilmesi söz konusu olabilmektedir. Peki, bulaşan bu virüsler nasıl temizlenir?

Facebook Hesabıma Virüs Bulaştı Sorunu Nasıl Çözülür?

İlk olarak yapmanız gereken hesabınıza giriş yaptıktan sonra ilk önce ayarlar sonra da uygulamalar bölümüne giriş yapın ve burada bilmediğiniz uygulamaların tümüne vermiş olduğunuz izinleri kaldırın. Zaman tünelinizi inceleyin ve şüphelendiğiniz tüm paylaşımlar ile beğenileri kaldırın. Ardından eset.com/tr/social-media-scanner adresine girerek sosyal medya hesabınızı taratarak sonuçlarını değerlendirin. Ardından aşağıda yer alan adımları Facebook virüs temizleme adımlarını takip edin.

  • Chrome tarayıcısını kullanarak CTRL+H tuşuna basın. Sağ bölümde yer alan uzantılar linkini tıklayarak açılan yerde ismini bilmediğiniz tüm eklentileri devre dışı bırakın.
  • Uzantıyı silmek için tıkladığınızda açılan onay kutusunu kabul ederek uzantıyı tarayıcınızdan tamamen kaldırın.
  • Uzantıyı kaldırdıktan sonra yine aynı ekranda bulunan geçmiş yazısını tıklayın. Yenilenen ekranda bulanan Tarama Verilerini Temizle yazısını tıkladıktan sonra tarayıcı temizliğini yapın.
  • Tüm bu aşamaları yaptıktan sonra Facebook hesabınıza yeniden giriş yapmanız mümkün olacaktır. Atılan bu adımlara rağmen hesabınıza hala giremiyorsanız detaylı bir virüs temizleme programı ile bilgisayarınızı yeniden taratın ve ardından aynı işlemleri tekrarlayın.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz