2018 Yılı Android İçin Arttırılmış Gerçeklik Senesi Olacak

/ 14 Kasım 2017 / 1.379 / yorumsuz
2018 Yılı Android İçin Arttırılmış Gerçeklik Senesi Olacak

2018 Yılı Android İçin Arttırılmış Gerçeklik Senesi Olacak

2018 yılı için büyük planlar yapan Google 2018 yılında Android telefonlarda arttırılmış gerçeklik yılı olacağını müjdeli. Milyonlarca telefona arttırılmış gerçeklik yeteneği kazandırılacağını müjdeleyen Google yetkilileri bu sayede artık bu özelliğin gündelik bir durum haline geleceğini iddia ediyorlar.

Artık Çekirdek Özellik Haline Gelecek

Google arttırılmış gerçeklik ile ilgili olarak tüm çalışmalarına büyük bir hız verirken aynı zamanda bunun için ayırmış olduğu bütçeyi de arttırmayı sürdürüyor. Özellikle de alışveriş uygulamaları ve oyun uygulamaları içinde bu özelliğin yerleştirilmesi ve standart bir hale getirilmesi amaçlanırken bu sayede yapılan satışların miktarının da arttırılması sağlanmış olacak. Android cihazlarda ilk hedef bu özelliğin çekirdek özellik haline getirilmesi ve tüm Android işletim sistemini kullanan cihazlar için özel derinlik sensörlerine ihtiyaç duyulmadan yaygınlaştırılması.

ARCore Artık Tüm Android Cihazlara Gelecek

ARCore SDK yani yazılım geliştirme kiti şu anda sadece Samsung Galaxy S8 ve Google Pixel modellerinde kullanılıyor. Google yapmış olduğu çalışmalar ile 2018 yılsonuna kadar dünya genelinde 100 milyon cihaza bu özelliği yaymayı hedefliyor. En büyük müjde ise bu özelliğin giriş seviyede yer alan akıllı telefonlara dahi verilecek olması. Yine orta seviye akıllı telefon modelleri de bu kategoriye alınırken yüz milyonlarca cihaza bu özelliğin yayılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bu sayede 2018 yılı tam anlamı ile Android kullanıcıları için arttırılmış gerçeklik senesi olacak.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz