2018 Yılında Mobil Uygulama Satışlarında Patlama Olacak

/ 8 Aralık 2017 / 1.235 / yorumsuz
2018 Yılında Mobil Uygulama Satışlarında Patlama Olacak

2018 Yılında Mobil Uygulama Satışlarında Patlama!

App Store ve Google Play Store üzerinden yapılacak olan mobil uygulama satışları için 2018 yılında 110 milyar dolarlık harcama olacağı tahmin ediliyor.

Harcamalarda Yüzde 30 Artış Yaşanacak

Uygulama veri ve analitik servisi olan App Annie’nin sunduğu yeni bir rapora göre; 2017 yılının Ekim ayı itibariyle App Store’da 2 milyon, Google Play Store’da ise 3.5 milyondan fazla uygulama yer alıyor. Mağazalara gelen yeni mobil uygulamalar, hız kesmeden artmaya devam ediyor. 31 Ekim 2017 tarihinde App Store’da 50 bin, Google Play Store’da ise 150 bin yeni mobil uygulamanın sunulduğu ifade ediliyor.

Mobil uygulamalar ile ilgili tüketici harcamalarında bu yıl yüzde 30’dan fazla bir oranda artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Uygulamaların başını oyunlar çekecekken, oyunlar haricinde kalan uygulamaların da popülaritesini yükselteceğini ve oyun uygulamalarının oranlarını aşmaya başladığı belirtiliyor.

Çin App Store’a, Brezilya Google Play Store’a Harcama Yapıyor

Uygulamaların büyümesinde Çin, Brezilya ve Hindistan gibi gelişme sürecinde olan pazarların da etkisinin olacağı belirtiliyor. Çinli kullanıcılar özellikle App Store’a ciddi harcamalar yaparken, Brezilya ve Hindistan ise Google Play Store’a ciddi anlamda para döküyor.

Bağımsız yayıncılar tarafından geliştirilen ve pek de bilinmeyen uygulamaların Apple ve Google tarafından öne çıkarılması da kullanıcıların dikkatini çekiyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların, video yayını odaklı uygulamaları daha fazla tercih edeceği tahmin ediliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz