3 Kişilik Satranç Nasıl Oynanır?

/ 29 Ekim 2017 / 2.924 / yorumsuz
3 Kişilik Satranç Nasıl Oynanır?

3 Kişilik Satranç İle Sınırlarınızı Zorlamaya Var Mısınız?

Satranç oynamayı bir tutku haline getiren kişiler için günümüzde her an satranç oynama zevkini yaşayabilecekleri pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar zorluk seviyelerine göre her seviyede satranç oyuncusuna hitap ediyor. Satranç ustaları ise kendi sınırlarını zorlamaktan zevk aldıkları için her zaman en zor satranç uygulamaları ile rekabet etmeyi tercih ediyorlar. İşte yeni geliştirilen 3 kişilik satranç tam olarak bunu sağlıyor ve rekabeti mümkün olan en yüksek seviyeye taşıyor.

3 Kişilik Satranç Nasıl Oynanır?

Aslında oyunda satranç kuralları 2 kişilik satranç oyununda olduğu gibi hemen hemen aynı. Tek farkı bu oyunda 3 kişinin aynı anda satranç oynamasına olanak sağlayacak şekilde altıgen bir satranç tahtasının kullanılması. Bu sayede 96 kareli bir satranç tahtası oluşturulmuş oluyor. Bu tahta üzerinden hamle yapmak isteyen oyuncuların diğer satranç oyununa oranla daha kavisli bir hamle mantığı oluşturması gerekiyor.

Oyunu oynamak isteyen kişilerin 3 kişilik satranç uygulaması için buradan çevrimiçi olarak oyuna katılması yeterli oluyor. Oyun oynarken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ise kendinize rakip belirlemek oluyor. Çünkü 3 kişilik satranç oyununun en önemli isimlerinden biri olan Ilshat Tagiev tarafından geliştirilen tarafsızlık kuralı gereği herkes kendisine rakip olarak belirlediği kişiye saldırıyor ve iki kişinin kapışması sağlanıyor. Oyunda kim önce mat olursa o kaybediyor, mat eden kazanıyor ve diğer oyuncu da ikinci olmuş oluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz