Twitter SMS Doğrulama Kodu Sorunu

/ 25 Aralık 2017 / 5.195 / yorumsuz
Twitter SMS Doğrulama Kodu Sorunu

Twitter SMS Doğrulama Kodu Sorunu

Kullanıcılarının hesaplarını güvende tutmayı amaçlayan iki adımlı doğrulama sistemini kullanan Twitter, hem mobil hem de masaüstü için bu özelliği çalıştırıyor. SMS tabanlı çalışan bu sistem, bazen kullanıcılarda sorunlu çalışabiliyor.

Doğrulama Kodunun Gelmemesi

İki adımlı doğrulama sistemini hem mobil hem de masaüstünde kullanan Twitter, işlemi SMS yolu ile gerçekleştiriyor. Fakat zaman zaman kullanıcılardan yoğun bir şekilde “Twitter doğrulama kodu gelmiyor” şeklinde şikayet gelebiliyor. Bu sorunu çözmek için birtakım yollar bulunuyor. SMS dışında farklı bir seçenekten faydalanmak isteyenler, telefonunda o an SMS alıp göndermede sıkıntı yaşayanlar ya da SIM kartının aktif olmadığı bir zamanda hesabına erişmeye çalışanlar Google Authenticator, Authy, 1Password, LastPass Authenticator, Microsoft Authenticator gibi iki aşamalı doğrulama uygulamalarının oluşturduğu kodları kullanabilir. Bu uygulamalar tarafından üretilen kodlar 30 saniyede bir yenileniyor olup, SMS’ten daha güvenli oluyor.

Adım Adım Kod Oluşturma

  • – Web tarayıcınızdan Twitter.com‘a girin.
  • – Üst menüde profil fotoğrafınıza ve ardından Ayarlar ve Gizlilik’e tıklayın
  • Hesap – Güvenlik – Giriş Doğrulaması alanında Giriş onaylama yöntemlerini gözden geçir kısmına tıklayın ve şifrenizi girin.
  • – Giriş doğrulaması sayfasında “Mobil güvenlik uygulaması” yanındaki Ayarla’ya tıklayın.
  • – Güvenlik uygulaması açılır penceresinde Başla’ya tıklayın.
  • – Mobil cihazınızda yüklü iki adımlı doğrulama uygulamasını açın ve çıkan barkodu okutun.
  • – Telefonunuzdaki iki adımlı doğrulama uygulamasıyla oluşturulan kodu ilgili kutucuğa girerek “Onayla” ile işlemi tamamlayın.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz