4.5G bağlantı hızım kaç olmalı? 2019

/ 6 Haziran 2019 / 3.323 / yorumsuz
4.5G bağlantı hızım kaç olmalı? 2019

2016 Nisan ayında Türkiye genelinde mobil internetimiz artık LTE 4.5G teknolojisine geçiş yapmıştı. Bu yeni bağlantının 3G’ye kıyasla 10 kat daha hızlı olduğu söylenmişti. Mobil cihazların bu bağlantı hızı ne kadar olmalı ve hızınızın düşük yada yüksek mi olduğu nasıl öğrenilir? Gelin beraber bakalım…

4.5G internet hızının normal değeri kaç olmalıdır? Eğer normal değerin altında kalırsanız zaten yavaş dememiz doğal olacaktır. Ancak telefonun şebeke sinyali yani baz istasyonuna olan uzaklıkta bu durumu etkilemektedir. Kullandığınız cihazlarında işlemcileri ne kadar bir hızı destekliyor bilmek gerekiyor. 3G saniyede 28mbps hızı desteklerken, 4.5G teknolojisi 375mpbs hızı destekliyor. Kısacası 10-13 kat daha fazla bir değer ortaya çıkıyor.

4.5G hız testi yapma!

Android veya iOS kullanıcılarının 4.5G testi yapması için  speedtest yapması gerekiyor. Mağazalardan uygulamaları indirebilirsiniz. Speedtest en fazla kullanılan uygulama oluyor.

Telefonunuz iPhone 6 yada 6S ise cat4 yani 150mpbs hız en fazla alabilirsiniz. Yani bu cihazdan 375 mpbs hız beklemek doğru olmayacaktır. Bu bakımdan cihazınızın alacağı hıza göre değerlendirme yapmak daha doğru olacaktır.

Ancak Cat6 model cihazların 300mpbs hız aldığını yani desteklediğini söyleyebiliriz. Huawei, Samsung ve Apple’ın yeni cihazları bu hızı destekliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz