5G Türkiyeye Ne Zaman Gelir

/ 29 Ekim 2017 / 2.045 / yorumsuz
5G Türkiyeye Ne Zaman Gelir

5G Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Büyük bir merakla beklenen 5G teknolojisi için geri sayıma başlanırken konu hakkında açıklamada bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türkiye’nin teknolojiyi yakından takip ettiğini belirterek tüm dünya ile beraber eş zamanlı bir geçiş planladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tartışmanın Fitilini Ateşledi 

Türk Telekom kurumunun 175. yılının kutlandığı özel organizasyonda gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2015 senesinde “biz 4G teknolojisinin ihalesini yaparken dünya 5G teknolojisini hayata sokmaya hazırlanıyor. Bu nedenle bizde 4G teknolojisi ile zaman kaybetmemeli ve direkt olarak 5G teknolojisi için gerekli yatırımlara başlamalıyız” diyerek büyük bir tartışmanız fitilini ateşlemişti.

Ancak o tarihte henüz 5G teknolojisinin gelişimini devam ettirmesi nedeniyle bu istek yerine getirilememiş ve tarih 1 Nisan 2016 tarihini gösterdiğinde 4.5G teknolojisi Türkiye’de kullanıma sunulmuştu. Bu tarihten sonra GSM operatörleri bir yandan hizmete sundukları bu teknolojiyi daha fazla kişiye ulaştırmayı amaçlayarak kapsama alanlarını genişletirken bir yandan da 5G teknolojisi için çalışmalara başlamıştı.

Türkiye 5G Ye Ne Zaman Geçecek?

Konu hakkında açıklamada bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan büyük bir merakla beklenen 5G teknolojisinin Türkiye’ye geliş tarihi olarak 2020 senesini işaret etti. Bakanlık olarak amaçlarının dünyayı geriden takip etmeye bir son vermek olduklarını belirten Arslan 5G teknolojisini dünya ile eş zamanlı olarak ülkemize taşıyacaklarını dile getirdi.

 

5G Hızı Teknolojisi Nasıl Olacak, İndirme Hızı Nedir


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz