Adil Kullanım Kotası Ne Zaman kalkacak

/ 29 Ekim 2017 / 1.492 / yorumsuz
Adil Kullanım Kotası Ne Zaman kalkacak

Adil Kullanım Kotası 2018 Yıl Sonu İle Sona Erecek 

Adil Kullanım Kotası (AKK) 2018 yılının sonu itibari ile artık kullanımdan kaldırılacak. Peki, dil kullanım kotasız hayat bize neler katacak ve uygulamanın kaldırılmasının önemi nedir? Daha önce pek çok kez itirazlara konu olan ve hakkında defalarca Change.org üzerinden kaldırılması için imza kampanyaları düzenlenen adil kullanım kotası hakkında BTK çalışmalara başlamıştı.

AKK Kademeli Olarak Kaldırılacak 

BTK tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Adil Kullanım Kotasının kaldırılmasına karar verilmiş ve bu kaldırma işleminin kademeli olarak yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan kademeli kaldırma çalışmaları sonrasında 2018 yılının sonuna kadar tamamen adil kullanım kotası uygulaması kaldırılmış olacak. 1 Mayıs 2017 itibari ile gece 02:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında artık adil kullanım kotası uygulanamayacak. 2018 yılsonu itibari ile bu sınırlama tamamen kaldırılmış olacak.

Adil Kullanım Kotasının Kaldırılması Neden Önemli?

Günümüzde sosyal medya hesaplarının çok daha aktif olarak kullanılması, izlenen video sayısının artması, pek çok televizyon kanalının artık internetten canlı yayın yapması gibi farklı pek çok nedene bağlı olarak internet kullanım miktarı her geçen gün artıyor. Bu nedenle eskiden 1 GB internet kotasını bitiremeyen pek çok kişi bugün artık 6 GB internet kotası ile ay sonunun getirmekte zorlanıyor. Bu nedenle adil kullanım kotasının kaldırılması büyük önem taşıyor. Bu kota kaldırıldığı anda pek çok kişi özgürce internetin sunduğu hizmetlerden çok daha kolay bir şekilde yararlanma hakkı elde edecek.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz